• Loma on pian ohi - tänään on viimeinen lomapäivä. Tarpeeseen tuli ja hyödyllinen oli.
  • Tänään on lohduttoman ihana sää: sataa rankasti ja samanlaista on luvassa koko päiväksi. Oikea syyssää. Puuskainen tuuli humisuttaa kattoa ja pisarat ropisevat tunnelmallisesti ikkunoihin.
  • Viimeisetkin lehdet ovat varisseet puista, joten lomakodin ikkunasta näkyy avarampi järvimaisema. Laineet loiskivat viileinä rantaan.
  • Eilen oli poutapäivä, ja välillä paistoi aurinkokin. Kävin katsomassa puhuttelevan taidenäyttelyn ja kiertelin hiukan kaupungilla. Myöhemmin kävin vielä metsäkävelyllä. Mukavan rentoa, kun ei ole mitään aikataulua eikä tavoitteita.
  • Olen lukemassa kolmea kirjaa. Fiiliksen mukaan jatkan aina jotakin niistä. Hyppely ei haittaa, kun on kyse tietokirjoista.
  • Sukankudin on keskellä kantapääätä. Jouduin purkamaan, kun ohjeita noudattamalla meni pieleen. Pitänee yrittää "oman logiikan" avulla uudestaan, kuten sukkia solkenaan neulova kollega opasti... Se vaatii suunnattoman suurta keskittymistä ilman häiriötekijöitä.
  • Huomenna piti mennä mökille nostamaan laituria. Säätiedotus ennustaa pakkasta, joten kesärenkailla ei uskaltane lähteä pitkälle matkalle. Laiturin siirto talviteloille on siirtynyt jo useita kertoja eri syistä. Saa nähdä, saadaanko sitä ylös ennen talvea. Paikalle tarvittaisiin vähintään kaksi vahvaa miestä ilman selkä-, olkapää- ym. vammoja. Minusta ei ole siinä hommassa mitään hyötyä. Positiivinen puoli: yksi rento lomapäivä täällä lomakodissa lisää.
  • Ajatus töihin menosta maanantaina ei tunnu ahdistavalta, päinvastoin. Ihan mukavaa päästä taas jatkamaan siitä, mihin jäin. Kolme koepaperinippua tosin siellä odottaa tarkistusta samoin kuin 24 vihkoa. Arviointikeskustelutkin pitäisi aloittaa tuon tien. (Hus, pois työajatukset vielä!)
  • Eilen tuli monta kiinnostavaa tv-ohjelmaa peräkkäin, joten tavoistani poiketen istuinkin töllöttimen ääressä lähes koko illan. Ensin Juho-Pekka Rantala haastatteli Jutta Zilliacusta, joka on todella eloisa ja terävä edelleen 95-vuotiaana. Sitten Arvo Tuominen esitteli lyhyesti Laatokan ympäri -sarjassa Staraja Ladoga -kaupunkia. Sen jälkeen Ira Hammermanin Toivomus-sarjassa oli vieraana Bettina Sågbom-Ek. Sitten tulivatkin uutiset ja A-studio.
  • Olen edelleen nukkunut hyvin. Se vasta onkin kiitollisuuden aihe, kun tietää, että toisinkin voisi olla. Ei syyttä puhuta unenlahjoista. Olen kiitollinen myös siitä, ettei Armaani kuorsaa, ja siitä, että hänellä on superhyvät unenlahjat - häntä ei häiritse, vaikka nousen aiemmin ja puuhastelen kaikenlaista, käyn suihkussa jne.  
  • Kirjoittelin eilen taas muistiin lapsuuden muistelmiani. Se on hauskaa puuhaa. Ja kun myöhemmin niitä luen, muistan uusia yksityiskohtia. Harmi vain, ettei ole jälkeläisiä, jotka edes teoriassa voisivat olla niistä kiinnostuneita. Kirjoitan kuitenkin lähinnä omaksi ilokseni ja siltä varalta, että muistini myöhemmin menee. Ehkä joku voisi niitä lukea minulle ja auttaa muistelemaan. (Kukahan? Ja miten löytäisi ne tietokoneeni uumenista? Täytyy kehitellä asiaa vielä.)