• Viimeinkin hiihtoloma! Viime viikko ja edellinen olivat töissä rankkoja. Kokousten ja VESO-päivän pitkittämien työpäivien jälken tein töitä klo 20.30 asti iltaisin, mutta sekään ei riittänyt, paljon jäi tekemättä. Onneksi nyt on loma. En aio tehdä yhtään rästitöitä loman aikana.
  • Samalla kun koulun oven suljin perjantaina, alkoi kova nuha, jota poden edelleen. En siksi uskaltanut ainakaan tänään lähteä hiihtämään. Torstaiaamuna oppilas aivasteli pärskähdellen tunnin aikana lähelläni ja istui vielä ruokalassa vieressäni. Tässä tulos. Ohje on, että oireisena ei saa tulla kouluun... Kiitollisuutta koen siitä, ettei tämä tauti ole koronaa - tein iltapäivällä kotitestin. Jospa ehtisin hiihtämäänlkin vielä.
  • Olemme alkuviikon täällä lomakodissa, jossa olisi hyvät ladut. Toivottavasti huomenna pääsen liikkeelle.
  • Tämä päivä meni vähän hukkaan - lähinnä luin lehteä ja niistin vähän väliä. Käväisimme apteekki- ja kauppareissulla, kun Armaani oli tullut hiihtolenkiltä. Illalla söimme kuhafileitä ja kaupasta heräteostoksena hankittuja suklaita. Ehkä tällaisen laiskottelun voi laittaa potemisen piikkiin - kun ei muuta jaksanut.
  • Tänne on tullut lisää lunta viime viikonlopun jälkeen, jolloin ladut oivat aika jäisiä. Pääkapunkiseudulla rankat sateet tulivat vetenä. Olen kiitollinen siitä, että minulla on hyvät nastakengät, joilla pysyin pystyssä - ja olen niin vanha, että kehtaan niitä käyttää. Nuorten pitää tätä nykyä tulla toimeen tennareilla tai lenkkareilla kesät talvet.
  • On se ihanaa, että teiniangstit ja nuoruuden epävarmuudet ovat kaukana takana päin.
  • Oli mahtavaa, kun monen sadepäviän jälkeen oli yksi aurinkoinen päivä. Mielikin keveni.
  • Rauhasta jaksan olla kiitollinen joka päivä, joka hetki. Kauhistuttaa kuunnella uutisia Ukrainan suunnalta, jossa Venäjä uhkaa hyökätä rauhallisen, itsenäisen naapurimaan kimppuun, joka haluaa päättää omista asioistaan.
  • Tänään ennätin lukea viime viikon Kotimaan, jossa oli hyvä analyysi Venäjän Pyhä Venäjä -ideasta, joka heitä innoittaa. Koska Vladimir Kiovalainen vuonna 988 otti kasteen Dnjeprissä, Venäjä ja Ukraina kuuluvat yhteen... Ateistisen Neuvostoliiton raunioilta käännettiin nopeasti kurssi ortodoksisen kristinuskon yhdistämäksi pyhäksi Venäjäksi. Sääli, että tavalliset venäläiset ovat valheellisen tiedonvälityksen uhreina tietämättömiä johtajiensa todellisista motiiveista ja naapuriensa hyväntahtoisuudesta.
  • Kaiken keskellä on hyvä tietää, ettei hiuskarvakaan putoa päästämme Isän tietämättä. Ehkä Hän ei hiuksiamme laskeskele kaiken aikaa mutta säätää siiihen malliin, että kaikki menee lopulta niin kuin hyvä on.