• Kevät on kuulemma pari viikkoa myöhässä. On se silti jo täällä. Tänään on aurinkoista ja 11°C lämmintä.
  • Kaikki narsissit kukkivat nyt kukkapenkissäni. Valkovuokot loistelevat myös mättäinä komeasti. Ruohokin alkaa varovaisesti jo vihertää. 
  • Koivut ovat hiirenkorvalla. Omenapuussa ja kirsikkapuussa on isot silmut. Iirikset nousevat pikkuhiljaa, samoin alati hyvinvoiva ruohosipulimme. Ja raparpereissä on jo kämmenen kokoiset lehdet. On ilo seurata näitä jokakeväisiä ihmeitä, kun harmaanruskeasta maasta alkaa versoa uutta elämää.
  • Eilen en ennättänyt osallistua pihabongaukseen, mutta näin pihassa ainakin mustarastasparin, talitintin sekä sepelkyyhkyspariskunnan. Olen varma, että myös herra Harakka kävi säännöllisellä visiitillään kenties jo ihan aamusta.
  • Saa nähdä, milloin "yläkerran naapurimme" orava roudaa poikasensa pois katon alta. Varmaan viimeistään, kun Armaani aloittaa kattoremontin. Orava rapistelee kylppärimme yläpuolella usein aamuvarhain.
  • Heräsin tänään taas kello 5, vaikka olisin voinut nukkua kuinka pitkään tahansa. Niinpä lähdinkin aalukävelylle jo kahdeksan maissa. Ei ollut paljon muita liikkeellä kuin joitakin koiria taluttamassa ihmisiään. Ehkä kaikki olivat valmistelemassa äidille kakkukahveja... Lämpötila oli +2°C. 
  • Perjantai-iltana osallistuin kaupunginosayhdistyksen roskatalkoisiin. Tunnin verran poimin roskia kävelytien varrelta. En edes päässyt tavoitekohteeseeni, sillä iso muovisäkki tuli lähireiteiltä täyteen ja painavaksi, niin että piti palata takaisin. Tupakantumppeja noukin ainakin 80, jotta ei jokin pikkku eläin saisi niistä myrkytystä.
  • Tänään radiokirkossa huomioitiin hienosti sekä kaikki äidit että ne naiset, joista ei ole toiveista huolimatta tullut äitiä tai jotka ovat syystä tai toisesta menettäneet lapsensa. Päivä voi tuntua ihanalta tai kipeältä. Itse ikävöin omaa äitiäni, jonka kuolemasta on kaksi vuotta ja viisi kuukautta.  
  • Minulla on työhuoneen ikkunan edessä amppeli, jossa on violetti juoru. Sain amppelin toissajouluna joululahjaksi. Mietin silloin, kuinka se pärjää pohjoisikkunalla. No, nyt havahduin siihen, että juoru ei enää roiku ikkunan edessä vaan kiemurtelee pöydällä! Onpa se kasvanut nopeasti. Olen makrameeamppelia jo kerran käärinyt kokoonkin, mutta nyt ei voi sitäkään tehdä enempää. Kiinnitin lehdet ikkunan yläosiin, jolloin niillä on lisää tilaa kasvaa ilmassa.
  • Tein lähes koko eilispäivän töitä: korjasin kolmet kokeet, suunnittelin leirikoulua ja vastailin sähköposteihin. (Niinpä olikin niska jumissa ja siihen aamulla heräsin.) Tänään saan olla vähän rennommin ja tehdä kotihommia. 
  • Radiossa puhutaan juuri onnellisuudesta. Aivan oikein sanoi Heikki Aittokoski: "Se, että saa tehdä kotihommia kaikessa rauhassa pelotta, vapaassa maassa." Juuri niin. Olen onnellinen.
  • Tänään olen ehtinyt jo laittaa ruokaa, tiskata ja pestä pyykkiä. Aion vielä ainakin silittää ja leipoa. Samalla kuuntelen Ylen ykköstä tai äänikirjaa. Pihamaalla voisi käydä saksimassa marjapensaista oksia. Onni on myös oma marjapensas, jonka vieressä istuskella.