• Työteliäs päivä: oppituntien jälkeen sain yhdet kirjoitelmat ja yhdet kokeet korjattua. Loppuillan tosin taas nukuin nojatuolissa istuallani.
  • Viikonloppuna olimme lomakodissa, ja siellä nautimme kahdesta konsertista netin kautta: Riston valinnan 15-vuotisjuhlakonsertti Kallion kirkosta perjantaina ja Cantores Minoreksen joulukonsertti lauantaina Johanneksen kirkosta. Ihana alku joulunodotukselle.
  • Sunnuntaina tuli hiukan erikoinen Jouluradion juhlajumalanpalvelus Paavalin kirkosta. Saarna oli hyvä ja Jesse Kaikurannan esitykset samoin. Vähäpukeinen sambakulkue kirkon käytävällä tuntui olevan väärässä paikassa. Hoosianna kaikui - minulle ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ennen sitä on tullut veivattua koulussa niin monesti, että adventtina ei ole tuntunut enää miltään. Vieläköhän  alkusoitto menisi ulkomuistista?
  •  Armaani vaihtoi pyörääni nastarenkaat, mutta sitten hän kuitenkin toivoi, etten pyöräilisi töihin hankalan kelin vuoksi. Ehkä kerroin liikaa vaarallisesta lumipöpperöstä, joka sai pyörän heittelehtimään... Ostin nyt sitten bussilipun neljäksi päiväksi. 
  • Menin töihin hyvissä ajoin vierailijaa vastaanottamaan. Onneksi tarkistin viime minuuteilla sähköpostini - hän olikin eilisiltana myöhään perunut tulonsa. Olisiko voinut ilmoittaa hiukan aikaisemmin ja säästää minun aikaani? Onneksi kollega sitten veikin oppilaani muuhun toimintaan ja sain keskittyä töiden tarkistamiseen. 
  • Molemmissa lukupiireissäni luettiin juuri fantasiagenreen kuuluvia kirjoja, Susan Clarken Piranesi ja Juhani Karilan Pienen hauen pyydystys. Tekee hyvää tutustua sellaisiin kirjoihin, jotka eivät suuremmin kiinnosta. Ensin mainittu ei lopulta kovin innostanut, vaikka luinkin sen kiltisti loppuun, mutta jälkimmäinen oli positiivinen yllätys. Hulvaton, kielellisesti virtuoosimaisen rikas teos imaisi lopulta mukaansa. Luin ja kuuntelin sitä vuorotellen. Ny voin taas valita itse, mitä luen tai kuuntelen seuraavaksi... Tai itse asiassa Juha Hernesniemen muistelmat ovat kyllä jo menossa.
  • Uusi jakso alkaa huomenna. Se näyttää lukujärjestyksen perusteella onneksi kevyemmaltä kuin edellinen.