• Joulu tuli ja meni. Onneksi paranin flunssasta niin hyvin, että pääsin aatonaattona liikkeelle. Kävin eräässä tutkimuksessa (tulos: kaikki hyvin!) ja saman tien viimeisillä jouluostoksilla. Kaikille jouluna meillä paikalla olleille sain hankittua lahjan.
  • Nuorempi sukupolvi perheineen oli meillä jouluna. He toivat mukanaan aaton ruuat, joten selvisimme helpolla. Meidän vastuullamme  olivat ruuat joulupäiväksi ja tapaniksi, ja niistä selviydyimme kaupppaostoksin. Ihan meni mainiosti.
  • Joulu herättää monenlaisia ajatuksia ja muistoja. Kovin paljon ei ehdi pyhinä pohdiskelemaan, kun on vilskettä ympärillä ja monenlaisia odotuksia eri ihmisillä, mutta onpa tässä aikaa rauhassa viettää omissa oloissaankin, kun on vielä lomaa jäljellä. 
  • Saimme tapanina ison määrän sukulaisia joulukahville. Se oli tosi kivaa, vaikka he ehtivät viipyä vain pienen hetken. Eilen oli kaksi ystävää myös kahvilla. Toivottavasti saamme vielä ainakin toisen veljeni perheen kylään ennen loman loppua. Tuntuu tosi mukavalta voida taas kutsua ihmisiä kylään! Korona-ajan rajoitukset ovat estäneet tapaamisia aivan liian kauan.
  • Kävin eilen lääkärilläkin. Oli mukava nuori lääkäri, josta oli paljon apua. Astmalääkitystäni muutettiin, jotta koronan jälkeen päälle jääneet oireet saataisiin kokonaan pois. Ostin tänään myös uuden PEF-mittarin.
  • Tulin syöneeksi tänään suklaaöverit. Joululahjaksi saamani tryffelirasia tyhjeni ihan hetkessä. Nyt on morkkis... Sokeria on tullut syötyä joulun aikaan kaikissa muodoissaan aivan liikaa, vaikka alun perin oli tarkoitus rajoittaa. Viisaudenhammas ei silti ole reagoinut. Saa nähdä, vedetäänkö se ensi maanantaina vai saanko vielä puhutuksi sille lisäaikaa.
  • Ostin uuden puhelimen muutamaa viikkoa ennen joulua, ja tapanina viimein sain sen käyttöön. Omin voimin en olisi osannut edes ryhtyä puuhaan, mutta sain apua. Nyt on kaikki hyvin. Kunpa vain löytäisin kaikki hienoudet, joita luksusmallissa on tarjolla. Olisin itse valinnut vaatimattomamman mallin, mutta Armaani oli vakuuttunut siitä, että on ostettava paras. 
  • Pitkästä aikaa pääsin tänään kävelylle. On-off-flunssa on estänyt liikkumisen monen viikon ajan. Oli hienoa kävellä talvisessa ympäristössä. Huomenna uudestaan!
  • Yleensä nykyisin kuuntelen kävellessäni aina äänikirjaa. Se on mukavaa, ja tulee käveltyä pitempään. Nyt tuli ikävä yllätys: uudessa puhelimessani ei olekaan kuulokeliitäntää! On mentävä huomenna ostamaan bluetooth-kuulokkeet. Tänään siis kuuntelin vain omia ajatuksiani, ja sekin oli mukavaa. On kiva myös saada uudet, langattomat luurit, sillä johdon kanssa on ollut hiukan kömpelöä reippailla. 
  • Olen todella nauttinut näistä kahdesta tähänastisesta välipäivästä. Kerrankin ei ole kiire mihinkään, ja saa vain olla. Toki tiedän luvanneeni järjestää työhuoneeni kaaosta, mutta sehän on muutenkin ikuisuusprojekti... Jostakin reunasta asiaa taas edistän illemmalla, kunhan ensin silitän pyykit ja kuuntelen samalla äänikirjaa (Tervojen Ukko menossa: aikuiset ihmiset ovat täysin hurahtaneet koiransa hoitamiseen.)
  • Sain joululahjaksi kolme kiinnostavaa kirjaa. Kaksi oli toivomiani, kolmas yllätys. Olen lukemassa Annie Ernaux'n Isästäni Äidistäni -kirjaa, ja pidän siitä kovasti. Tekisi mieli heti ryhtyä kirjoittamaan muistoja omista vanhemmista! Toinen toivomani on Janne Saarikiven Rakkaat sanat. Kävin sitä kirjakaupassakin silittelemässä, mutta onneksi en ostanut. Yllätyksenä sain Ville-Juhani Sutisen Vaivan arvoista - esseitä poikkeuskirjallisuudesta. Sekin vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Kun lattiallani ja pöydälläni on lisäksi kolme pinoa muita lukemattomia kirjoja (edelleen mm. viime joulun lahjakirjoja!), ei vapaa-ajanongelmia tule olemaan loppuikänäni, jos vain näköni riittää lukemiseen. Harmillisen hitaasti se vain nykyisin käy, ja usein myös nukahdan kirjan ääreen.     
  • Jokos se päivä on kukonaskeleen pitempi? Illan pimennyttyä tuli taivaalle esiin kuu ja tähti, siis kirkas taivas. Pakkanen kiristynee ja pilviverho on siirtynyt muualle. Odotan kunnon talvisäitä takaisin ja hiihtokelejä. Jos niitä ei tule, olen iloinen sitä, että pörssisähkön hinta pysynee alempana, kun lämmityskustannukset ovat pienemmät.