Chilen loukussa olleiden kaivosmiesten pelastusoperaatio on täydessä käynnissä. Nyt jo kymmenen 33:sta on päässyt päivänvaloon yli kahden kuukauden maanalaisen vankeuden jälkeen. Mahtavaa, että pelastustyöt onnistuvat! Kunpa vain mediashakaalilauma päästäisi heidät rauhassa toipumaan.

Tämä päivä on ollut ns. erilainen lomapäivä: ensin aikainen herätys (kesken unien, tosin olin juuri vaarallisessa tilanteessa kuilun reunalla, josta herätyskello minut pelasti), sitten korvahuuhteluun, hammaslääkäriin, kaupungille ja lopulta äsken kotiin. Ihan mukavaa.

Taas on kaunis syyspäivä. Otin muutaman kuvan pihasta kaupungilta tullessani. Näitä syksyisiä värejä tekee mieli muistella sitten, kun marraskuu on riipinyt loputkin lehdet ja maisema autioitunut harmaan eri sävyiksi.  Vuodenaikojen vaihtelu on virkistävää ja elämää rikastuttavaa, mutta se tuntuu etenevän vuosien myötä kiihtyvällä vauhdilla.

Kaupoissa kulkiessani aloin jo hiukan miettiä joulua. Ostin edullisesti kaksi uutta joulukirjaa (olisin todellakin jouluihminen, ellei työkiire ja -stressi estäisi valmistelemasta omaa joulua) ja keksin muutaman lahjaideankin. On niin hauskaa kääriä lahjapaketteja ja tunnelmoida. Saa nähdä, missä ja millaisessa seurassa vietämme tänä vuonna joulua.