• Uusi työvuosi on alkanut. Olen kiitollinen siitä, että minulla on työtä - vaikka sitä onkin koko ajan liikaa.
  • Parin viikon työskentelyn jälkeen alkaa hiukan hahmottua, mitä kaikkea pitäisi ehtiä tekemään.
  • Alku on aina kaaosta, mutta kun lukujärjestys on muutamaan kertaan pyöritetty läpi, alkaa helpottaa. Kaikki tietävät, mihin milloinkin mennä, kaikilla on välineet ja opiskelu on saatu alkuun.
  • Tällä kertaa jouduin aloittamaan viiden uuden ryhmän kanssa, ja vain neljä on viimevuotisia. On opittava nopeasti paljon nimiä ja mahdollisimman pian myös kunkin oppilaan erityispiirteet ja tarpeet oppijana. Kieltämättä tuntuu rankalta haasteelta taas kerran.
  • Yksityiselämää ei ole ehtinyt juurikaan viime viikkoina ajatella, mutta joitakin hauskoja asioita on kuitenkin ehtinyt tapahtua: loma-asuntoa on kalustettu ja sisustettu tekstiviestineuvotteluin omistajien kesken, kuntosalin treeneihin ehdin torstaina ja kampaajallekin kerkesin viime viikolla.
  • Viime viikon flunssa, jonka Armaaltani sain vilustuttuani hiukan pyöräillessä, meni lääkkeiden ansioista aika kevyesti eikä tarvinnut olla pois kuin yhdestä vapaaehtoisesta tutustumisillasta.
  • Viime sunnuntaina tapasin paljon isän puoleista sukua serkun syntymäpäivillä. Tosi mukavaa! Autossa istumista tosin kertyi viikonlopun ajalta 700 km. Rankkaa selälle. Tänä viikonloppuna selviämme 600 km:lla, kun emme millään ehdi äidin luo. 
  • Viime viikonloppuna äiti pääsi kirkkoon vapaaehtoisystävän kanssa. Ihanaa! Äiti puhui siitä monta päivää ja sanoi, että hänestä tuntuu kuin hän olisi saaanut hetkeksi oman elämänsä takaisin. Kunpa jostakin löytyisi lisää ihmisiä, jotka voisivat käyttää häntä kirkossa. Päivät ovat yksinäisiä, kun ainoa ohjelma on ruokailu. Lähimpään kirkkoon on kuitenkin 8 km, joten pitää olla auto tai mennä taksilla. Srk-kodissa lähempänä on jp vain kerran kuussa, ja se on iltapäivällä liian myöhään esim. minulle, jonka pitää ehtiä junaan tai bussiin. Viime sunnuntaina kävimme äidin luona illalla pikaisesti. Seuraavaan kertaan menee viikkoja, kun on niin paljon ohjelmaa viikonloppuisin.
  • Nautin tänään viimejouluisen joululahjan! Sain lahjakortin hierontaan mökkipaikkakunnalla, ja vasta tänään pääsin sen käyttämään. Tosi hyvä hieroja! Ensi kertaa koin myös päähieronnan, ja jopa tuntui hyvältä! Menen ehdottomasti uudestaan heti ensi kesänä, kun taas tulemme mökille. Sitä ennen täytyy taas etsiä hieroja kotikaupungista myös. En muistanutkaan, miten hyvää se tekee!
  • Tänään on kaunis kesäpäivä, viimeinkin. Lämpötila on 19 astetta. Yökin oli mukavan lämmin. Uimavesi on kuitenkin jo kylmää. Emme osuneet tänne kuin kerran lämpimien vesien aikaan. 
  • Puut notkuvat omenoista. Ne eivät vielä ole kypsiä, mutta pian. Vilja on tuleentunut, kesäkurpitsasatoa nautittu, marjat kypsyvät. Kypsä kesä.