• Oli mahtavaa olla matkalla. Roomassa on paljon näkemistä, ja se on jotenkin turvallisen oloinen kaupunki. Ehkä siksi, koska keskustassa voi kävellä paikasta toiseen, kun välimatkat ovat lyhyitä. Siellä on myös totuttu turisteihin ja suhtaudutaan ilmeisen myötämielisesti. 
  • Lentomatkat sujuivat mukavasti lukuun ottamatta odottelua koneessa ennen lähtölupaa. Kohdellaankohan Finnairia aina näin, sillä sama odottelu toistui niin meno- kuin paluumatkalla. Selkävaivaiselle tunnin lisäistuminen ei ole toivottavaa, ja selkäni alkoi molemmilla kerroilla oireilla jo ennen kuin päästiin ilmaan.
  • Kotoa pois oleminen haihduttaa mukavasti työ- ja muut arkihuolet mielestä. Kotona odottaa työhuoneen tavarakaaos, mutta siihen voi suhtautua lempeästi vielä tässä vaiheessa lomaa ja ajatella, että kaikki aikanaan... 
  • Nyt tuulee viileästi ja välillä sataa. Pidemmän päälle tämä lienee terveellisempi ja mukavampi ilmasto kuin jatkuva pakahduttava kuumuus. Tämän ajatuksen yritän pitää mielessä hyisevän juhannussään aikana! Nyt on vielä kohtalaisen lämmintä. 
  • Tänään on raparperipäivä. Ensin leivoin raparperipiiraan, jota piti tarjoamani ystävälle, joka tuli aamupäiväkahville. Piiras ei ihan ehtinyt ajoissa uunista ulos (meni uuniin sisään samaan aikaan kuin vieras astui sisään), joten tarjosin hänelle pakastimesta sulatettua toista raparperipiirakkaa. Iltapäivällä kokeilin päivälliseksi uutta reseptiä, jonka löysin Hesarista: Iranilainen raparperi-jauhelihapata. Tekemiseen meni paljon aikaa, mutta lopputulos oli vähän outo. Liikaa lientä, kumma maku (paljon persiljaa ja minttua).
  • Kun tekee keittiöhommia, tulee paljon tiskiä. Olen tänään tiskannut jo kaksi kertaa. Eilen meni aikaa silittämiseen ja pyykinpesuun. Hauskaa, että kotitöihin on ihan kunnolla aikaa. Nyt ne eivät rasita niin kuin työpäivien jälkeen, jolloin ei millään jaksaisi ryhtyä mihinkään. 
  • Äsken meille tuli uusi sänky. Niinpä laitoin myös tyynyt pyykkiin kuten tietysti myös lakanat. Mukava päästä kokeilemaan uuden sängyn unia ensi yönä. Entiseen patjaan olivatkin painuneet jo isot kolot olkapään ja lonkan kohdalle, eikä selkä oikein siitä tykännyt. Nyt pääsee selkä paremmin rentoutumaan. Vanha sänky lähtee tänä iltana maalle. (Kierrätys ei tässä tapauksessa tarkoita ihan samaa kuin yleensä.) 
  • Nyt paistaa yllättäen aurinko. Sateet menivät menojaan. Tuuli yltyy kuitenkin puuskissa aika voimakkaaksi.