• Juhannus oli meillä herttainen... Oli tosi hauskaa olla maalla ystävien luona hyvässä seurassa juhannusta viettämässä. Saunominen ja uinti Saimaan rannalla tekivät hyvää, ja ystävien kanssa on hauska olla kiireettömästi. 
  • Eilen ja toissapäivänä kävin äidin luona. Hän ilahtui, vaikkakaan ei tainnut tuntea minua. Hän on käynyt hiljaiseksi, apaattiseksi. Enää ei rupattelu ja laulelu suju niin kuin ennen. Hiukan hänellä huulet kuitenkin heiluivat tuttuja hengellisiä lauluja laulaessani.
  • Pieni huumorin vilauskin näkyi. Lounaan jälkeen kysyin äidiltä, oliko ruoka ollut hyvää. Hän ei vastannut, mutta hetken päästä hän alkoikin laulaa: ”Kauan on kärsitty vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa.” Koko säkeistö meni ihan oikein! 
  • Matkustin bussilla kahteen otteeseen. Ensimmäisessä kuljettaja kysyi, miksi en ollut ostanut nettilippua. Kerroin, että Matkahuollon sivuilla luki, ettei nettilippuja ole saatavilla. Sain ohjeen ostaa liikennöitsijön omilta sivuilta. Enpä tuotakaan tiennyt, sillä toisen matkani tein Matkahuollosta ostamallani nettilipulla. Riippuu siis liikennöitsijöstä, mistä lippu kannattaa hankkia. Seuraavan kerran tiedän, ja matkaan paljon halvemmalla. Bussilla on hauska vaihteeksi matkustaa.
  • Ensimmäisessä bussissa oli matkustajana myös melkoisessa krapulassa ollut naishenkilö, jonka epätoivoinen puhelu kaikui bussissa hyvän tovin. Lopulta kuljettaja kysyi, mihin oikeastaan oli matka ja jätti puhelimeen kiroilevan ja  itkevän naisen oikealle pysäkille. Toivottavasti asiat selvisivät juhannusseurueen kanssa. 
  • Äidin luona käydessäni yövyin hotellissa. Siellä oli rauhallista aina klo 5.30 asti, jolloin kadunlakaisukone alkoi jyristellä ikkunani alla. Sitä kesti puolisen tuntia, kunnes lakaisu poistui, mutta tilalle tuli vastapäiden työmaan kauhatraktori. Onneksi olin herännyt klo 5.20, joten en ollut äkäinen vaan lähinnä huvittunut tilanteesta. Minulta oli kysytty, haluanko kadun- vai pihanpuoleisen huoneen, ja valitsin kadunpuoleisen voidakseni seurailla illalla katuvilinää. Nyt tiedän, mitä vastaan seuraavalla kerralla. Katselen sitten tyytyväisenä viereisen talon seinää. 
  • Nyt olen mökillä. Saunaremontti jatkuu, samoin muutamat muut ylläpitotoimet. Kaikki on lievässä kaaoksessa, mutta jospa lopputulos sitten joskus palkitsisi. Ennätin välillä myös pelata hiukan sulkapalloa veljenpojan kanssa, vaikka se ei selälleni hyvää teekään. Laiturinkin pesin, vaikka lokit palaavatkin pian sitä sotkemaan.
  • Yksi oman mökin nautinnoista on aamu-uinti. Se tuntui ihanalta ja herätti lopullisesti, vaikka olin saanut nukuttua vain nelisen tuntia. Ensi yönä paremmin...
  • On aika hiljaista. Monet linnut ovat jo lopettaneet laulamisen. Illalla kirkuivat lokit, yöllä kukkui käki ja aamuvarhaisella viserteli peipponen. Nyt ei kuulu mitään. Västäräkki, räkättirastaita ja yksi tunnistamaton pikkulintu on nähty tänään. Aamulla järveltä kuului kuikkien ja joutsenten ääntä. Kivaa että on lintunaapureita.
  • Veli oli leikannut marja-aroniat matalaksi. Eipä tule ongelmaa marjojen kanssa tänä vuonna... Ei näytä tulevan omenoitakaan eikä mustikoita. 
  • Minulla on kaksi kirjaa kesken. Toinen ei ole niin hyvä kuin luulin, toinen taas parempi kuin kuvittelin. Kun nämä saan loppuun, on kaksi muuta odottamassa laukussani. Mahtavaa.