Käsittämättömien verilöytyuutisten keskellä kiitollisuuden miettiminen saa aikaan ristiriitaisia ajatuksia. Toisaalta kiitollisuus elämästä ja kaikesta, mikä on hyvin, korostuu entisestään. Hyvä arki, hyvä tavallinen elämä, hyvä yhteys ihmisten kesken - siinä ihmisen onnen osasia.

Kiitollisuutta katastrofin keskellä voi tuntea siitä, että monet ovat korostaneet sitä, että vain rakkaus voittaa vihan. On löytynyt myös arkielämän sankareita, jotka omalla päättäväisellä toiminnallaan onnistuivat pelastamaan kymmeniä ihmisiä, niin kuin norjalainen naispari, joka ei jäänyt ihmettelemään vaan toimi heti ja pelasti veneellään lukuisia nuoria veden varasta. Parastaikaa lääkärit ja hoitajat taistelevat pahoin loukkaantuneiden pelastamiseksi. 

Joku pelastui sattuman oikusta. Iskeeköhän sellaisessa tapauksessa kiitollisuuden- vai syyllisyydentunne? 

***

Omassa pikku elämässä asiat ovat hyvin. Oli todella kiva viikonloppu - kaikkine sairastamisseikkailuineenkin - Armaani lähisuvun mukavassa seurassa. 

Nyt ollaan kotona. Selkä on kovin kipeä edelleen, mutta sille oli suuri huojennus päästä omaan sänkyyn omalle hyvälle patjalle nukkumaan. 

Ihanan lämmin kesäsää jatkuu. Pyykkikone laulaa, ja kohta pääsen ripustamaan pyykkejä pihalle. Niin kodikasta!