• Mukavan keväistä taas lumiyllätyksen jälkeen. Tiistaina oli +15°C ja ilma tuntuikin lämpmältä. Tänään on astetta viileämpää mittarissa, mutta tuntuu kylmemmältä.
  • Ihmiset näyttävät keräilevän valkovuokkokimppuja ikkunani ulkopuolella olevassa metsikössä. Toivottavasti ilahduttavat niillä jotakuta iäkästä, joka ei pääse ulos.
  • Kiva päivä töissä taas. Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi haastattelin 45 oppilasta aiheesta Mitä kirjaa olet juuri lukemassa. Kiinnostavia vastauksia. Lisäksi pidin etätunnin kahdelle ykkösluokkalaiselle. Hyvin sujui s2-sanastoharjoituksia tehden. Eräälle oppilaalle soitin ja keskutelin hänen tilanteestaan. Nopin kolmenkymmenen oppilaan tehtävät olen tänään tähän mennessä ehtinyt tarkistaa. Muutaman sähköpostiviestin olen kirjoittanut ja lukenut.  
  • Olen innostunut kävelylenkeistä ihan uudella tavalla, kun sain puhelimeeni BookBeatin ja voin kuunnella äänikirjoja kävellessä. Enää ei niin harmita, että tulee samojakin reittejä usein käveltyä. Joillakin poluilla tulee mieleen, mitä edellisellä kerralla siinä kävellessäni tapahtui kirjan tarinassa. Kotona en ollenkaan pysty keskittymään äänikirjoihin, kun ajatuksest harhailevat kotihommia puuhastellessa, enkä mitään tekemättäkään osaa olla. Kävely on juuri sopivaa monotonista hommaa, johon kirja tuo kiinnostavaa sisältöä. En välitä siitäkään, että Armaani mielestä näytän hassulta kuulokkeineni, aurinkolaseineni ja lippalakkeineni. 
  • Meillä tuoksuu ihanasti tuoreelle leivälle. Armaani leipoo koneella leipää joka toinen päivä tai yö.
  • Toisssapäivänä sain tarmonpuuskan, ja illalla imuroin yläkerran ja pesin kylppärin. Olin hyvin tyytyväinen suorituksesta.
  • Viikonloppuna uppouduin kokonaan dekkarin lukemiseen, ja pitkästä aikaa pääsin siihen tilaan, jossa ei tee mieli keskeyttää vaan lukea koko kirja saman tien. Ihan yhdeltä istumalta en sitä lukenut mutta parissa päivässä kuitenkin. Kirja oli Fred Vargasin Muistoksi käynnistäsi, joka on vasta nyt suomennettu. Muut sarjan osat olen lukenut jo vuosia sitten, suurimman osan suomeksi, yhden tai kaksi ranskaksi.
  • Puissa on jo isot silmut. Koivun siitepölyäkin jo kulkeutuu etelästä. Peipposet visertävät kilpaa mustarastaiden kanssa. Raparperi kasvaa melkein silmissä. Rusakko istuskelee pihallamme harva se päivä. Se tuntuu huolehtivat nurmikon lyhentämisestä, joten ei vielä tarvitse ajaa ruohonleikkurilla.
  • Odotan jo, milloin kirsikkapuumme alkaa kukkia. Aion sinä päivänä juhlistaa sitä viettämällä omaa hanamia,  kirsikankukkajuhlaa. Kukinta on ihana mutta lyhyt. Silmut ovat jo näkyvissä.