• Pääsiäisloma menossa. Ei ole erityisemmin pääsiäisfiilis, kun en paastonaikaakaan ehtinyt viettää, mutta tällä kertaa on tällainen vuosi.
  • Kiirastorstaina ja pitkäperjantaina pääsin kirkkoon. Se oli mukavaa pitkästä aikaa. Puheet eivät puhutelleet, mutta musiikkiosuudet olivat perinteisiä ja toivat tunnelmaa.
  • Eilen lähdimme kummipojan synttäreille ja tänään sieltä äidin luo. Oli kiva nähdä sukua pitkästä aikaa. Äidin kanssa käytiin ulkoilemassa, äiti pyörätuolissa.
  • Oli kirkasta ja aurinkoista vaikkakin aika viileää keskisessä Suomessa. Siellä oli vielä järvissä jäätä ja siellä täällä lumikasoja. Täällä jo kukkivat sinivuokot ja valkovuokot. Oli myös vielä hiljaista, kun eivät peipposet tai mustarastaat vielä laulelleet toisin kuin täällä kotona.
  • Maalla näimme paljon kurkia! Yksi seisoi eilen menomatkallamme ihan tien vieressä hämmästyneen näköisenä. Kurkiparvi taas lähti kovasti huudellen talon takaa ilmaan, kun pääsimme eilen iltapäivällä perille kummipojan perheen luo. Tänä aamuna näimme kaksi isoa kurkea pellolla syömässä. Joutsenia oli myös siellä täällä, ja kuovikin jo huuteli toiselta pellolta. Noita lintuja ei täällä kaupungissa kuule.
  • Käytin pitkät automatkat kahteen asiaan: viime viikkoina tulleiden lehtien lukemiseen ja torkahteluun. Hyödyllisiä kenties molemmat. Saan öisin nukuttua 5 - 6 tuntia, joten univelkaa on ja nukahtelen helposti päiväsaikaan. Kumma kun ei sitä unta voi siirtää yöunen jatkoksi.
  • Soitin maanantaina lääkärille viimeksi mainitsemastani lääkkeen annostuksen muutoksesta. Hän hermostui, kun potilas oli omin päin mennyt tekemään muutoksia. Nyt on kiltisti käytettävä pienempää annosta kaksi viikkoa, vaikken kykenisi univelan takia töihinkään menemään. Niinpä nyt sitten kärvistelen huonon unen, hikoilupuuskien ja väsymyksen kanssa. Ehkä pitää olla kiitollinen, että joku lääkäri ottaa noin asiakseen suorittaa lääkekokeiluja varmistaakseen diagnoosit - tai löytääkseen uusia, lääkityksen kätkemiä.Toivottavasti ei löydy mitään kamalaa.
  • Eilen oli mukava käydä saunassa pitkästä aikaa.
  • Töissä on ollut pitkiä päiviä taasen, sillä oli eläkeinfo sekä VESO-iltapäivä ja -ilta peräkkäin - ja vielä hiljaisella viikolla. Niinpä päätin, että nyt saavat kokeet ja muut työasiat odottaa, ja minä pidän lomaa. Onneksi nykyiset pomot kannustavat lepoon ja työssä jaksamisen parantamiseen. Ihan jo kerrottiin, että on mahdollista myös vähentää työmäärää ikääntymisen myötä, jotta jaksaisi eläkkeeseen asti. Neljä ja puoli vuotta vielä... 
  • Lukeminen on edelleen hidasta, vaikka sain uudet siolmälasit. Silmät eivät toimi hyvin yhdessä. Siksi olen iloinen ja kiitollinen aina, kun saan jonkin kirjan luettua loppuun. Seuraavan koulun lukupiirissä käsiteltävän kirjan (Katja Kallion Yön kantajan) sain juuri luettua. Tietokoneella työskennellessä joudun pitämään toisen silmän kiinni voidakseni nähdä tekstin. Se on rasittavaa, mutta mahdollistaa tietokoneen käytön.
  • Ihanaa, että huominen on vielä lomapäivä.