• Tuli ihana katko työruuhkaan pikku itsenäisyyslomasen muodossa. Tai ei katko, vaan mahdollisuus korjata kokeita ja tehdä arvosteluja eri ympäristössä.
  • Olemme lomaresidenssissä. Kaikki tekemättömät kotityöt jäivät taakse, joten täällä voi paremmin keskittyä pääasiaan. Kolme pakettia kokeita, yhdet aineet sekä rästikokeita ja -kirjoitelmia on jo tarkistettu. Huomiseksi jäivät vielä isojen projektitöiden arviointi, lopulliset arvosanat sekä sanalliset palautteet ainakin yhdelle ryhmälle. Niin, ja käyttäytymishuomiot kaikista ryhmistä. Taitaa mennä osa itsenäisyyspäivän puolelle. 
  • Kurkkukipu yllätti eilen, ja tänään on ollut kuumeinen olo (mittari jäi kotiin). Keuhkot oireilevat myös. Työskentely on kuitenkin sujunut kolmet villasukat jalassa, villapaidassa, villashaalin alla. Muutama Antivir löytyi ja Echinaforce-pullo, joten olen luottavainen sen suhteen, että tauti voisi mennä kevyesti ohi. Työkavereista moni on potenut ankaraa flunssaa viime viikkoina ja yskinyt kovasti vielä töihin palatttuaankin, joten siltä suunnslta on tartuntakin varmaan tullut. 
  • Tänään olisi ollut ihastuttava pakkaspäivä, mutta pysyttelin sisällä ja katselin lumista maisemaa vain ikkunasta. Eilisiltana kävin sinisen hämärän aikaan kävelyllä ja nautin suunnattomasti. 
  • Eilen olimme monta tuntia ostoksilla. Haimme ommeltavana olleen jouluverhon ja ostelimme monenlaisia tarpeellisia kapistuksia. Kivaa vaihtelua monen viikon työputkeen. Löysimme myös yhdet nuorten muotoilijoiden myyjäiset, joissa saattoi ihastella nuoren polven aikaansaannoksia.
  • Armaani ripusti jouluverhon saman tien, ja se näyttää hienolta! Ikkunasta kuvastuu myös ostamamme ison sähköisen joulutähden valo ja vieressä loimottaa takkatuli  - komeaa!  
  • Olen saanut luettua muutamia syyskuussa tulleita Kotimaa-lehtiä. Lukemattomia lehtiä on kaiken kaikkiaan mukana monta kiloa. Saa nähdä, mihin aika riiittää. 
  • Sain myös äidin joulukortit kirjoitettua. Hän ei enää saanut omaa nimeään kirjoitettua, joten lupasin kirjoittaa nyt senkin. Osoitteet olen kirjoittanut jo useamman vuoden ajan.
  • Äiti on viime päivinä ollut hiukan paremmall mielellä kuin aiemmin. Eilen oli joku nuori mies käynyt juttelemassa ja vakuuttamassa, että iltapala tulee pian (äidille tulee uskon puute sen suhteen säännöllisesti joka ilta), ja tänään naapurit samalta käytävältä olivat piipahtaneet. Jos olisi ihmiskontakteja, äiti voisi hyvin ja olisi iloinen!