• On se niin mukavaa olla lomalla! :-)
 • Sää on ollut jo tähän mennessä vaihteleva: auringonpaisteesta ja plusasteista vesi- ja räntäsateiden kautta tämän päivän hyiseen tuuleen. Ei ehdi pitkästyä, kun jo tulee uusi säävariaatio. Ja huomiseksi onkin luvattu melko kireää pakkasta.
 • Sunnuntaina pääsin hiihtämään viimein. Ladut olivat aivan jäiset, mutta golfkentällä oli aika tasaista, joten minäkin rohkenin lähteä sinne sivakoimaan, sillä järven jäällä ei nyt ole latuja. Hiihtäminen on aivan mahtavaa. 
 • Kävin sunnuntai-iltana kuuntelemassa Karl Jenkinsin Stabat Materin Hämeenlinnan kirkossa. Ennakkohehkutukset olivat melkoiset, ja siihen nähden ehkä jotakin puuttui, mutta ihan kiinnostava konsertti se oli. Kuorolaiset olivat kovasti kiinni nuoteissaan, jolloin irrotteleva laulamisen nautinto ehkä puuttui, mutta kyllä he selviytyivät urakastaan kuitenkin. Orkesteri oli mainio, ja altto Säde Bartling oli aivan loistava arabiankielisine lauluineen!
 • Maanantaina en uskaltanut enää jäisille laduille, sillä polvi oli jonkin verran kipeytynyt edellisestä hiihtelystä, joten lähdin samoilemaan Aulangon metsään. Välillä kuljin aurattuja kävelyteitä, välillä tallattuja polkuja. Vietin näköalatasanteella pienen mindfulness-hetkenkin yksinäni. Muutenkin sain kyllä rauhassa kulkea: en nähnyt reilun tunnin lenkillä ketään ennen kuin ihan lopuksi yksi hiihtäjä sujahti ohitseni Joutsenlammen tienoilla. Varsin rauhallista viikonloppuihin verrattuna, jolloin ulkoilijoita on runsaasti.
 • Urheilut kostautuivat polven kipeytymisenä. Haudoin jalkaani yöllä kylmäpussilla ja voitelin kipugeelillä. Aamuyöstä sain sitten taas nukuttua.
 • Tiistai oli lepopäivä. Satoi tihkua, vettä ja räntää. Kaupassa ja kahvilla kävimme, mutta muuten keskityin lukemiseen. Oikein mainio asia sekin. Illansuussa kävin hieronnassa, joka teki todella hyvää pitkästä aikaa. Hienoa, että löytyi hyvä hieroja läheltä. Voin mennä uudelleen. 
 • Polvikipu äityi sen verran pahaksi, että käväisin tänään Helsingissä lääkärissä, mutta ei sieltä saanut mitään uusia neuvoja. Kaipa jatkan ulkoilujani ja polvijumppiani, ja käytän tarvittaessa vahvaa särkylääkettä. Polvi turpoaa aina eikä suoristu tai koukistu, mutta turvotus laskee yön aikana.
 • Nyt tuulee myrskyisästi. Odottelin palatessa bussia rautatieasemalla ja ennätin hyytyä sisäpuolelta muutamassa minuutissa. Onneksi saan nyt nauttia sisätilojen lämmöstä loppupäivän.  
 • Armaani paistoi pihvejä, ja tuli nautittua runsas ateria. Vältän tätä nykyä punaista lihaa, mutta välillä saa toinenkin päättää, mitä syödään.
 • Olen saanut loman aikana luettua loppuun useita kauan kesken olleita kirjoja. Tuntuu hyvältä, kun saa jotakin valmiiksi. Viimeksi luin loppuun Tomas Tranströmerin Kootut teokset, joka on odottanut täällä lomakodissa aika kauan. Erityisesti pidin hänen lyhyistä muistelmistaan kirjan lopussa. Hän muisteli lapsuuttaan ja kouluaikojaan. Aikamoisia traumoja oli hänelle jäänyt.
 • Nyt aion rentoutua dekkarin seurassa. Ennen luin paljon dekkareita. Enää ne eivät jaksa kiinnostaa, mutta yksi per loma on kuitenkin jäänyt tavaksi.