• Olimme lähes viikon mökillä - ihanaa! Kerrankin siellä oli uimavesi hyvin lämmintä ja sääkin aluksi. Yleensä meidän mökkiviikoille osuvat koleammat kelit. Nyt oli aamu-uinneillakin tosi lämmintä vettä. Sääli, ettemme voi olla siellä useammin. En valitettavasti pärjäisi siellä yksin, sillä kauppaan on 30 km enkä aja autoa. Kyläkauppa ja taksi ovat lopettaneet eikä julkista liikennettä ole. Junalla tai bussilla pääsee 30 km päähän myös.
 • Mökkireissulla oli myös mahdollisuus tavata kummitätiä (koronavaaran takia ensi kertaa kahteen vuoteen!), kahta serkkua sekä veljen perhettä.
 • Sain katsella serkkuni hallussa olleita suvun vanhoja valokuvia. Otin koko albumin mukaan skannattavaksi. Tädiltäni kyselin vanhoista asioista. Tosi kiinnostavaa!
 • Kävimme myös Mäntässä Serlachius-museossa katsomassa Banksy-näyttelyä sekä nauttimassa ravintola Göstassa taidemenun. Banksy oli kiinnostava ja oivaltava.
 • Olin elämäni ensimmäistä kertaa pakopelissä. Tunsin siellä itseni todella tyhmäksi, vaikka peliin tutustuminen oli samalla myös hauskaa. Vihdoin sain peliseuraa nuoremmasta sukupolvesta, sillä Armaani ei ole millään suostunut osallistumaan parin vuoden houkutteluistani huolimatta. (Ei nytkään.)
 • Osallistuin mökkipaikkakunnan hautausmaaesittelyyn viikko sitten. Oli ihan kiinnostavaa kuulla lisää sekä hautausmaan synnystä että sinne haudatuista kyläläisistä. Samalla hautausmaalla on myös minun isovanhempieni ja setäni hauta samoin kuin joidenkin muiden tuttujen.
 • Kotiin tultuamme olen pessyt pyykkiä ja lukenut lehtiä. Mitään hyödyllistä en vielä ole saanut aikaan ellei lasketa ruuanlaittoa ja tiskaamista. 
 • Tiskeistä puheen ollen: mökillä saa tiskaamista harrastaa oikein antaumuksella. Vesi haetaan kaivosta vähän kauempaa ja lämmitetään. Sitten yritetään selviytyä tiskistä ennen kuin vedet jäähtyvät liikaa. Jos on vieraita kuten nytkin oli, saattaa joutua tekemään kolmet vedet ennen kun saa kaiken tiskattua. Onneksi tiskaaminen ei ole minulle mitenkään vastenmielistä, varsinkin kun kotona ja lomakodissa saa nauttia astianpesukoneen avusta. Veljeni perhe käyttää samalla mökillä omalla vuorollaan kertakäyttöastioita, mutta minä en kestäisi sellaista ekologisista syistä.
 • Keitin eilen kirsikkahilloa. Ehdimme juuri parahiksi kotiin ennen kuin linnut olisivat putsanneet kaiken. Puumme tuotti tänä vuonna jo viisi litraa kirsikoita, ja kivien poiston jälkeen niitä oli 3,3 kg. Viiden litran kattila tuli aivan täyteen. Tuli hyvää, nam.  
 • Armaalleni sattui eilisiltana tapaturma sähkösahan kanssa, ja hän joutui käymään ompeluttamassa haavan sormestaan päivystyksessä. Onneksi siellä ei ollut kovaa ruuhkaa vaan hän pääsi kotiin ennen keskiyötä.
 • Nukuin viime yönä ennätyspitkään: 8 h 15 min. Oli hyvä nukkua, kun oli viileämpää.
 • Tein tänään parinkymmenen kilometrin pyörälenkin. Oli ihanaa huristella, vaikka kävikin kova tuuli. Välillä vastatuulessa piti ajaa pienillä vaihteilla. Periaatteessa oli hellettä, mutta tuuli vei kuumuuden.
 • Jännä, miten elimistö on kuluneiden viikkojen aikana tottunut helteeseen (Helsingissä tänään 30. hellepäivä tänä kesänä), ja 23 astetta, kuten eilen, tuntuu viileältä! Sehän on tavallisen kesän tavallinen lämpötila. Tänä kesänä on kuitenkin ollut useimpina päivinä 30 - 33 astetta sekä sisällä että ulkona, jolloin elimistö on alkanut sopeutua siihen. Nyt ymmärrän,  miksi roomalaisilla oli untuvatakit keväisessä 18 asteen lämpötilassa joitakin vuosia sitten! He ovat sopeutuneet paljon kuumempaan.
 • Ihanaa, että on vielä lomaa jäljellä. Toivottavasti alkaa työintokin löytyä ennen kuin uusi lukuvuosi alkaa. Ilman pitkää lomaa en mitenkään jaksaisi työtäni. Oikea oma elämä on laitettava taas tauolle seuraavaan kesään saakka.
 • Mahtavaa, että selvisimme ilman koronaa rokotuksiin saakka. Toissakeväänä kuulosti siltä, että kansasta tulee menehtymään tautiin huomattava osa. Nyt olemme tottuneet tarkkaan hygieniaan (toivottavasti jaksamme pitää siitä kiinni jatkossakin!) ja selviytyneet rokotusten saamiseen asti. Ei pitäisi enää tulla tehohoitoon asti johtavaa pahaa koronaa. Toisesta annoksestani on jo yli kaksi viikkoa, joten vastustuskykyni pitäisi nyt olla niin hyvä kuin minkä rokotteella saa. Kiitollinen saa olla rokotteen kehittäneille viisaille tiedemiehille ja -naisille sekä oman maan johtajille, jotka päättivät tilata rokotteita valtion laskuun kaikille. 
 • Kaiken kaikkiaan koko kesä on täyttänyt mieleni kiitollisuudella! Kesäistä, vapaata, keveää. "Oi kiitos, sa Luojani armollinen, joka hetkestä jonka ma elin..."