• Pieni hetki voi muuttaa suunnitelmat tyystin. Olin viime torstaina juuri saapunut ystävien kanssa mökkitapaamiseen, kun löin pahasti pääni matalaan ovenkarmiin ja sain aivotärähdyksen. Niitä on tullut valitettavan paljon jo aiemminkin, mutta tämä taitaa olla pahin. Kiitollinen olen siitä, ettei käynyt vielä pahemmin. Oireet jatkuvat, mutta pientä edistystä on tapahtunut. 
  • Tämä viikko minun piti olla yksin lomakodissa nauttimassa viimeisestä lomaviikosta, mutta en uskaltanut sinne lähteä, ainakaan vielä. Niinpä minulla on mahdollisuus jatkaa työhuoneensiivousprojektiani kotona. Se piti hoitaa tänä kesänä, mutta kuumuus esti oleskelun koko huoneessa. Nyt on vähän helpompaa, kun sisällä on enää 24,5°C.
  • Kolmen unettoman yön jälkeen sain viime yönä nukuttua yhdeksän tuntia! Ja jopa ilman särkylääkettä. Edellinen yö hotellissa ja kaksi sitä edeltävää mökillä jäivät muutamaan tuntiin päänsäryn takia. Hotellissa oli lisäksi sietämättömän kuuma.Ymmärrän nyt ilmastoitujen hotellihuoneiden arvon!
  • Kävin entisen kotipaikkakunnan vanhalla hautausmaalla kävelemässä lauantai-iltana. Etsin turhaan isosedän hautaa, jonka sijainnin muistin vuosien jälkeen väärin. Lopulta, pois lähtiessä, osuin oikeaan paikkaan vahingossa!
  • Hautausmailla on ihana kulkea. Rauhallista (lauantaina muutama muu kulkija sekä rusakko ja orava), kaunista, hautakivien herättämiä muistoja ja aavistuksia ihmiskohtaloista. 
  • Kävin eilen myös inspiroivassa taidemuseossa. Suurimman vaikutuksen teki noin kahdeksankymppisten Leidit-naisten ryhmänäyttely. 
  • Ystäväporukan tapaaminen mökillä oli myös suuri ilon ja kiitollisuuden aihe tärähtäneisyydestäni huolimatta. Yli 40 vuoden ajan jatkunut ystävyys on valtavan suuri lahja. Monenlaisia kohtaloita mahtuu kahdeksan ihmisen elämään. 
  • Nautimme lounaan perjantaina tasokkaassa kesäravintolassa. Kulinaristinen elämys! (Keittiömestari kertoi pyydystäneensä itse edellisenä iltana täpläravut, joista alkuruokana nauttimani herkullinen bisque oli tehty. Pääruoan siika ja jälkiruokana nautittu tyrni-hillaposse olivat myös maukkaita.) 
  • Eilen oli ilo tavata ystävä, jonka kanssa olemme tunteneet kouluajoilta asti, siis yli 50 vuotta.  Taidenäyttely ja yhteinen lounas olivat sopivan rauhallista ohjelmaa tärähtäneelle sadekuuropäivänä. Luontopolku ja toinen hautausmaa jäävät hamaan tulevaisuuteen, samoin pyörälenkki järven ympäri.
  • Armaani tulikin hakemaan minua asemalta eilisiltana ja oli siirsi oman menonsa tähän päivään. Aamulla hän oli jo lähtenyt reissuun, kun heräsin.  
  • Omassa pihassa kypsyvät viinimarjat ja karviaiset. Mehustusta ja muuta säilöntää lienee viikon ohjelmassa, jos pää kestää.

 

PS Mahtavan ravintola nimi oli Ehtoo. Ihmettelimme nimeä - olihan ravintola auki jo klo 14 alkaen. Vasta muutamaa päivää myöhemmin yksi meistä oli tajunnut, että kyse olikin savolaisesta sanasta 'ehtoo' siis tyyliin 'ehtoo sapuskoo' eli kyse oli aidoista mauista! Ehta elämys :-)