Mahtava sadepäivä! Vettä tulee kuin aisaa (mistähän ilmaisu lienee peräisin?) ja kaikki on märkää. Laitoin kevytsadeasun päälle ja menin askaroimaan puutarhaan: ihanille Astrid Lindgren -ruusuille sidoin narulla tukikepit tulevan myrskytuulen varalle ja kasvimaalta poimin yhden avomaankurkun ja yhden kesäkurpitsan. Kyllä ovat makoisia, kun ihan on itse kasvatettu. :-) Armaani kontiot jalassa eivät varpaatkaan kastuneet (omat jäivät vahingossa maalle). Kunnon varustuksessa eivät säät säikäytä. Tekee ihan mieli lähteä kävelylenkille!

Jaa niin, nyt on varmaan myös ryhdyttävä niihin "sadepäivän puuhiin", joita jo kesästä asti on ollut tekemättömien töiden listalla viljalti. Ei lopu tekeminen ihan hevillä. Onneksi sadetta on ennustettu koko viikoksi, huomiseksi ihan myrskyä.

Aurinkoa saatiin kesällä ihan tarpeeksi. Nyt on sateen vuoro. Paitsi velipojan viljelyksille, joille on satanut liikaakin eikä puinti ole vieläkään onnistunut. Sinne kuivaa, kiitos! Täällä etelässä on ollut aurinkoista silloinkin, kun on luvattu sateista. 

Tänään ei myöskään tarvitse kastella pihakukkia.

Illan kiitolliset lisäykset:

  • kävelylenkin aikana oli pääasiassa aurinkoista
  • väsymyksestä huolimatta sain aikaan katkarapupiirakan ja porkkanapiirakan, joista viimemainittu oli uusi kokeilu - hyvin kelpasi vieraalle ja Armaalleni
  • oli tosi kiva tavata ystävä piiiiitkästä pitkästä aikaa ja rupatella niitä näitä
  • tuuli ulvoo ulkona tunnelmallisen voimakkaasti - upea syysmyrsky tulossa