• Taas on viikko vierähtänyt. Olen ylen onnellinen siitä, että olen voinut olla töissä joka päivä, vaikka nuha onkin ajoittain palannut. Kaikki työhommat olen saanut ajoissa tehtyä. Enää kolme työpäivää ja todistusten allekirjoittaminen, ja sitten voi aloittaa kunnolla omat jouluvalmistelut.
  • Joulujuhla vietetään tänä vuonna ulkosalla. Olen kauhulla ajatellut tuntien värjöttelyä paukkupakkasissa, mutta nyt onkin tulossa roima lämpötilan nousu juuri silloin. Mahtavaa. Ehkä seurauksena onkin vähemmän vilustumisia. Mahdollinen vesisade tosin ei sekään kuulosta innostavalta.
  • Oppilaani esittävät hassun, ihanan kotikutoisen laulu- ja tanssiesityksen, joka kestää 44 sekuntia. Juuri sopiva. 
  • Kävin torstaina hammaslääkärissä. Onneksi nenän tukkoisuus juuri siksi aikaa hävisi. Kiltti hammaslääkärini yrittää pelastaa viisaudenhammastani juurihoidolla, mutta nyt näyttää huonolta. Toivoa on enää hitunen, mutta ehkä se vielä onnistuu. Jos hammas oireilee ensi viikolla, se vedetään pois. Siinäpä jouluylläri...
  • Joulukortit sain postiin melkein ajoissa. Tänään lähtee vielä muutama, vaikka niiden ehtimisestä ajoissa ei ole takuuta. Joillekin lähetän tekstiviestin tai sähköpostia, kunhan ehdin niitä kirjoittelemaan.
  • Joululahjoja en ole liiemmin ehtinyt vielä ajatella. Lähisukuni lapsille lähetän perinteisen lahjani - lahjakortin kirjakauppaan. Kanssani joulua viettävien lahjat ovat vielä ajatuksen asteella. Toivottavasti ehdin keksiä jotakin sopivaa.
  • Eilen olisi ollut firman pikkujoulut. En edes muistanut niitä ennen kuin vasta illalla kotona glögiä siemaillessani. Juhlikoot nuoremmat, kyllä minäkin silloin ennen, viime vuosisadalla... Nyt nautin siitä, että saan olla kotona.
  • Ulkona on ollut henkeäsalpaavan kaunista paksun lumivaipan verhotessa tienoita. Ei sitä paljon ole ehtinyt ihailla, kun on pimeässä mennyt töihin ja pimeässä palannut, mutta bussipysäkille kävellessäkin on joskus tullut miltei pala kurkkuun kaiken kauneuden keskellä. Yksi Luojan uusiutuvan luomistyön mestariteoksista!
  • Saman tien tulee mieleen, kuinka onnekkaita olemme, kun saamme pakkasen keskeltä tulla lämpimään, valoisaan kotiin eikä tarvitse pelätä jäävänsä pommitusten alle.
  • Meillä on kotona nyt 18 - 19°C lämpötila. Yllä on monta kerrosta villaa ja jalassa villasukkien lisäksi tohvelit. Yöllä minulla on talvipeiton lisäksi fleecepeitto ja villashaali. (Armaani pärjää talvipeitolla.) Kivilattiat ovat jääkylmät ja kylmemmistä tiloista vetää. Silti olen sitä mieltä, että sähkön säästäminen on kaikkien suomalaistenkin velvollisuus. Tämä on pieni uhraus sen rinnalla, että toiset taistelevat vapaudestaan.
  • Joulu tulee, olinpa valmistautunut tai en. Tänä vuonna yritän vältellä joulustressiä niin hyvin kuin voin. Kyllä se siitä.