• Taas heräsin viideltä. Näyttää siltä, että nukkumaanmenoajasta riippumatta näinä aikoina herään aina samaan aikaan. Eipä siinä mitään - aamuhetki kullan kallis, opin jo lapsena. Yöuni vain jää liian lyhyeksi aivoterveyden kannalta.
  • Olen kiitollinen siitä, että olen viime aikoina pystynyt nukkumaan ilman lääkkeitä. Toivottavasti tämä jatkuu silloinkin, kun työstressi lisääntyy vuoden loppua kohden. 
  • Minusta on ihanaa istua naputtelemassa tekstiä - tätä tai jotakin muuta - aamuvarhaisella kiireettä. Tavallisina aikoina tällaiseen ylellisyyteen ei ole mahdollisuutta, mutta näin lomalla on.
  • Tikit poistettiin eilen ja toipuminen jatkuu. Ruvet ja turvotus näyttävät kaameilta. Toivottavasti kaikki menee hyvin.
  • Aloitin eilen taas uuden sukankutimen. Ongelmana on se, etten osaa tehdä kantapäätä ilman ohjeita enkä myöskään löytänyt vanhaa ohjettani. Yritän netin ylimalkaisilla selviytyä. Minulla on jokin vajaus käsityöohjeiden ymmärtämisessä. Strategiani on, että kun mahdollisesti saan alusta alkaen tehtyä nämä uudet sukat loppuun asti, voin sen jälkeen tuoreeltaan jatkaa kaksia keskeneräisiä, jotka ovat jääneet toinen kantapään aloitukseen, toinen keskelle kantapäätä. Ei uskoisi, että olen onnistunut aiemmin neulomaan ainakin kuusi paria sukkia ihan asiallisesti!
  • Olen kiitollinen netistä. Miten helppoa kaikenlaisten ohjeiden ja muiden asioiden löytäminen onkaan! Entisaikaan (jota nykynuoret eivät osaa edes kuvitella) kaikki tiedonhaku vei paljon enemmän aikaa. Toisaalta koko maailma on nykyään kovin haavoittuvainen netin varassa. Jos internet kaatuu, vaarantuu kokonaisten yhteiskuntien toiminta, varsinkin Suomessa ja muissa kehittyneissä maissa.
  • Luin eilen Hesarin nettisivuilta Tiede-lehden artikkelin ilmastonmuutoksesta. Kyllä vaikuttaa aika dramaattiselta jo tilanne. On aika utopistista uskoa, että kaikki maailman maat saisivat yhdessä rajoitettua planeetan lämpenemistä riittävästi. Eikä tiedä, minä hetkenä ohitetaan keikahduspiste, jonka jälkeen ei ole enää mitään tehtävissä. Parasta olla kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saa elää näinkin hyvässä maailmassa, ja tehdä kaikkensa omalta pieneltä osaltaan, ettei olisi lisäämässä ilmastokuormaa.
  • Mietin taas kerran, miten helppoa minun elämäni on verrattuna vaikkapa afganistanilaisiin siskoihin. Tai niihin suomalaisiin, jotka kärsivät puutteesta, perheväkivallasta tai vakavasta sairaudesta. Saan päättää itse, mitä teen milloinkin, ei tarvitse pelätä ja jokapäiväinen toimeentulo on taattu.
  • Tästä päivästä on tulossa ideaali lomapäivä. On poutaa, joten aion lähteä kaupungille. Museoita ja epämääräistä flaneerausta... Huomiseksi ja ylihuomiseksi ennustetaan kovia sateita, joten silloin on aikaa vaikkapa leipoa ja lueskella.
  • Kahden viikon paussi töistä on mainio katkos pitkään syksyyn, vaikka se meneekin pitkälti leikkauksen jälkeisessä kärvistelyssä. Ehkäpä sitten taas jaksaa pimenevää syksyä, lisääntyvää kiirettä ja rankempia työaikatauluja.  
  • Aurinko nousee vajaan parin tunnin kuluttua. Siihen asti taidan lueskella päivän Hesaria ja laitella aamiaista, kunhan siltä tuntuu. Ihana loma-aikataulu!