• Talvi oli lyhyt mutta kaunis ja luminen. Nyt laulavat rännit taas aamun pimeydessä. Ropina rummuttaa ikkunalautaa. Toiveissa uusi talvi, kunhan tämä sadekausi menee ohi.
  • Viime viikot ovat olleet epäterveellisen kiireisiä. Viikko sitten lauantainakin oli työpäivä. Se onneksi onnistui hyvin ja oli hauskaa. Terveys ei vain ole kestänyt lähes kellon ympäri venyneitä työpäiviä.
  • Tänä viikonloppuna en lähtenyt Armaani mukaan loma-asunnolle vaan jäin korjaamaan kirjoitelmia ja kokeita tänne kotiin. Se oli viisas päätös. Syön eineksiä ja korjaan, korjaan, korjaan. En todellakaan ehdi antaa lisäpalautetta uuden opsin mukaisesti - kunhan selviydyn tästä perusurakasta kaikkien 124 oppilaani osalta. 
  • Eilliseksi lisähommaksi tuli suvun osoitteiston päivitys. Siihen meni eilisilta, mutta kyllä kannatti. Nyt on kaikki kunnossa ensi kesän sukukokousinformointia varten. Hauskaa oli myös se, että sain useita yhteydenottoja vaihtuneista osoitteista. Pieni yhteys kaukaisiin sukulaisiin piristää!
  • Kirjoitin eräänä iltana oppilailleni esitettäväksi joulunäytelmäehdotuksen. Yllatyksekseni se sai innostuneen vastaanoton ja spontaanit aplodit! Tuntui mukavalta. Ensi viikolla päätetään roolijaosta koe-esiintymisten jälkeen. (Oppilaiden into hellytti, ja muokkasin siihen 21 puheroolia ja yhden äänettömän.)
  • Leposykkeeni on laskenut alle 50:n ja lämpöni 35:n tienoille. Olenkohan hyytymässä? Huomasin oudot lukemat influenssarokotuksen jälkeen, kun vointi muuttui huonoksi parin päivän päänsäryn mentyä ohi. Onneksi lääkäri ei ollut huolissaan. Ehkä tämä on normaalia.
  • Tänään on tuomiosunnuntai. Se tarkoittaa, että ensi sunnuntaina on jo adventti. Jouluvalot syttyvät ja  salaperäinen joulunodotustunnelma alkaa levitä. Kiireiden keskellä on alkanut tuntua vuosi vuodelta yhä enemmän, että joulu on jo odotuksessa, ja siitä kannattaa nauttia jo etukäteen. Varsinainen h-hetki menee niin nopeasti ohi eikä tunnu aikuisesta enää samalta kuin lapsena.
  • Tuomiosunnuntain viesti lienee, että onneksi lopullinen tuomio on Jumalan hallussa, ja hänen valtansa on pahan valtaa suurempi.