Eilissäpäivänä tuli mieleen, että kyllä on mukavaa, kun nykyisin on käsisuihkut vessoissa! Oli se hankalaa, kun entisaikaan ei ollut. Koulun vessakin oli rakennuksen kivijalassa oleva viileä loukko, jossa reunimmainen eriö oli niin matalakin, etteivät pitkät voineet käyttää sitä. Käsisuihkuista ei ollut vissiin kuultukaan. Sitten alettiin puhua bidéestä, ja lopulta käsisuihku kuului vakiovarustukseen niin kuin käsienpesuallaskin.

On myös mukavaa, jos vieraassa paikassa vieraillessa huomaa, että on kunnollista vessapaperia tarjolla. Harsonkeveät säästömallit eivät oikein ilahduta, ja sellaisia kuluukin paljon.

Kolmas kiitollisuuden ja ilon aihe on, että ylipäätään on vessoja, sekä kotosalla että julkisissa tiloissa. Joissakin maissa tytöt eivät pääse kouluun, koska heille ei ole vessoja. (Poikia puute ei ilmeisesti niin haittaa.) Romanian romaneillakaan ei kuulemma ole hatarissa asumuksissaan välttämättä lainkaan viemäriä. Eikä haitilaisilla varsinkaan. Olemme täällä senkin suhteen onnekkaita. Ei pitäisi harmitella sitä, että joutuu vessaa säännöllisesti pesemään. On se mahtavaa, että on, mitä pestä!