• Menossa viimeinen lomaviikko. Helteet jatkuvat. Tällaista säätä mennään usein etelään ihastelemaan, mutta nyt on saatu nauttia siitä ennätyspitkään ihan kotimaassa. Trooppiset yötkin ovat taas täällä monen vuoden jälkeen.
  • Viime viikolla olimme mökillä. Saunaremontti eteni, vaikka työmiehillä oli tosi tukalaa katolla 30 asteen helteessä suorassa paahteessa. Ja oli keittiössäkin vähintään saman verran asteita, kun liesi lämmitti ulospäinkin aivan tarpeettoman paljon. 
  • Tiskaaminen on mökillä vaivalloista, kun pitää hakea kaivosta vesi ja lämmittää se ensin kattilassa. Se on kuitenkin myös mukavaa, kun ottaa siltä kannalta. Voi järjestellä astiat kaappiin tietyllä tavalla ja toimia muitenkin rutiininomaisesti. Samalla voi kuunnella radiosta ylen ykköstä. Mieleen jäi mm. Risto Nordellin haastatteluohjelma, jossa vieraana oli Emil Anton, joka on mainio tyyppi.
  • Ampiaispesä saatiin hävitettyä aika hyvin tuvan oven päältä.(Selostus toisaalla.)
  • Perjantai-iltana oli paikallisessa taidenavetassa kiva konsertti, jossa soitti serkun miehen yhtye. Pyöräilin sinne ja vietin hauskan illan. Tapasin muitakin sukulaisia ja nautin kesäillasta.
  • Kuunpimennystä odoteltiin konsertin jälkeen, mutta juuri silloin ensi kertaa viikkoihin ilmaantui taivaalle pilviverho. Onneksi se alkoi hälvetä ennen kuin koko pimennys oli ohi, ja näin poistuvan varjon puoli yhden kieppeissä käydessäni nukkumaan. Hieno näkymä oli sekin.
  • Lauantaina oli kylän kesämarkkinoiden aika. Mukava tapaus sekin, jonne toivon aina pääseväni käymään. Tällä kertaa tapasin lisää sukulaisia. Ostin villasukat ja lippiksen. (Molempia on ennestään, mutta tekee mieli kannattaa tapahtumaa ja olivat niin hienoja...)
  • Tapasin myös sukulaisen, joka kertoi olevansa saattohoidossa. Ihana oli nähdä vielä. Olisi pitänyt osata sanoa jotakin tärkeää, mutta tilanne markkinoilla meni jotenkin ohi. Toivon hänelle vielä viikkoja, kuukausia, toivottavasti vuosia. Olen kiitollinen hänestä ja muistoista, jotka häneen liittyvät.
  • Illalla päästiin velipojan luo saunomaan. Se tuntui ihanalta, kun tänä kesänä olemme niin harvoin päässeet löylyihin. Oli vastakin (sikäläisittäin vihta)!
  • Paluumatkalla mökiltä poikkesimme matkanvarren kestikievariin, joka on yleensä aina jo kiinni, kun siitä ajamme. Nyt lähdimme ”aamusta” - käytännössä iltapäivällä - ja se oli auki. Mainio paikka. Kukko kiekui pihalla pontevasti määräillen kahta kanaa ja lampaat tuijottelivat helteen väsyttämimä omasta aitauksestaan. Söimme herkulliset, juuri tehdyt sämpylät ja jäätelöä. Ostin minikeppihevosen.
  • Eilinen oli pyykkipäivä kotona. Puutarha kukoistaa poissaollessammekin, sillä kiva naapurimme käy kastelemassa ja pitää huolta posteista ym. Karviaiset ja mustaherukat alkavat olla kypsiä. Kesäkurpitsoita on tulossa useita. Persilja on tuuheutunut entisestään. Omat potaatit maistuvat tosi hyviltä. 
  • Nyt istun loma-asunnon terassilla. Ihanan leppoisan lämmintä. Kosteus on hyvin epäsuomalaisen tuntuista. Hevoset hirnuvat lähistöllä. Vielä on kesää jäljellä... 
  • Minun piti lähteä pyöräilemään aamupäivän aikana, mutta puhelimeni akku oli taas tyhjentynyt yöllä, joten jäin sitä lataamaan ja samalla pyykkäämään. Luin samalla päivän Hesarin. Nyt on niin kuuma, että täytyy odottaa auringon kääntymistä vähän alemmas, jotta jaksaa ajella. Lomalla on sekin kivaa, että voi muuttaa suunnitelmia yks kaks, eikä siitä aiheudu sen kummempia ongelmia. Töiden alettua joutuu taas olemaan kellon orja.
  • Elämä on ihmisen parasta aikaa...