• Kesän ensimmäinen mökkiviikonloppu. Ihanaa olla taas täällä, vaikka puuhaa onkin paljon.
  •  Eilen pesin tuvan ikkunat juuri ennen kuin sade alkoi. Edellisestä kerrastani onkin vuosia! Onneksi veljentyttö on ainakin joinakin kesinä hoitanut homman. Muiden rakennusten ikkunat saavat vielä odottaa vuoroaan, mutta koska tupaan on hankittu uudet verhot, haluan päästä ripustamaan ne tänä viikonloppuna ja nähdä, miltä ne näyttävät. Oli vaikea löytää kuosia, joka olisi miellyttänyt myös veljeäni. Yhteismökin iloja.
  • Sain eilen puuhastelujeni päätteeksi selkään taas noidannuolen. Onneksi se tuntuu menneen levolla ohi. Armaani hoiti tiskin (ensi kertaa täällä), kun minä en kyennyt. Illan leipomiset jäivät myös haaveeksi.
  • Hyttysiä on runsaasti. Aitassa yöunet ovat katkonaisia, kun hyttysiä ilmaantuu lisää yksitellen muutaman minuutin välein. Niillä täytyy olla jokin reitti, josta ne jonottavat sisään. Ensimmäinen yö meni taistellessa, vähin unin, mutta viime yönä otin jälleen lääkettä ja nukuin makeasti. Armaani hoiti hyttysmetsästyksen ja jatkaa vielä uniaan kärpäslätkä kainalossa.
  • Kun perjantai-iltana hain kaivolta vettä, näin pellolla kurkipariskunnan. Ylväitä lintuja! Minua säikähtäen ne ääntelivät varoituksia (poikasilleen?) ja siirtyivät pellon toiseen laitaan.
  • Ensimmäisenä yönä valvoessa tuli kuunneltua myös yön ääniä: järvellä huutelivat vuorotellen kuikat, joutsenet ja lokit. Peipponen ja talitintti aloittivat viserrykset heti auringon noustua. Päiväsaikaan kukkuu myös käki, tänä vuonna eri suunnalla kuin ennen. Kuovi on myös vakiasukas täällä. Se käyskentelee poikasineen mielellään mökin pihamaalla silloin, kun emme ole paikalla tai aamuisin, kun vielä nukumme. Leikatut ruohokentät miellyttävät sitä ja sen poikasia. Räkättirastaita hyppelee myös ruohikolla kaiken aikaa. Ne ovat rohkeampia kuin kuovit, jotka pakenevat ihmisiä. Lähimmässä pihapöntössä näyttää pesivän kirjosieppo.
  • Suuri sadealue kulki eilisillan ja yön aikana yli. Luonto kiittää ainakin niillä seuduin, joilla on jo alkanut olla kuivaa. Täällä  vesi on korkealla (laituria ei voi vielä laittaa paikalleen) ja pellot ovat olleet pitkään märkiä. Toivottavasti kylvötyöt on saatu kuitenkin tehtyä.
  • Ilman laituria on hankala mennä uimaan, mutta tänä vuonna tuli talviturkki heitettyä ennätysaikaisin eli perjantai-iltana 11.6. Järven vesi on jo uimalämmintä minunlaiselleni vilukissallekin. Tavallisesti talviturkkini on juuri ja juuri pudonnut juhannuksen aikaan. Eilisaamuna oli ihana pulahtaa myös aamu-uinnille. Illalla saunoessa jätin uinnin väliiin selkää varoakseni. Juhannuksena on varmaan jo laituri paikoillaan ja uimaan lähtö helpompaa, kun ei tarvitse liukkaita kiviä pitkin astella mutaiselle pohjalle.
  • Ihanaa, että on taas uusi päivä alkamassa. Kohta avaan digi-Hesarin, keitän teetä ja alan nautiskella. Pyhäpäivän kunniaksi menen taas jonkin seurakunnan messuun striimin kautta kymmeneltä, ja sitten siirryn muihin päivän askareisiin.
  • Käki kukkuu niin innokkaasti, että sen kuulevilla on edessään pitkä elämä, jos vanhan kansan uskomuksiin on luottaminen. Mitähän se oikeasti miettii? ("Pistinpä taas munat muiden pesään haudottaviksi, kiäh kiäh. Ei ole lastenhoitohuolia, kelpaa tässä kukkua!")