• Nyt sataa. Vettä. Päivän aikana on tullut myös räntää ja rakeita, vähän väliä mitä milloinkin. Välissä on kuitenkin paistanut aurinko. Ehdin kävelylle vasta kuuden jälkeen, mutta niinpä osuinkin hyvään hetkeen kahden sateen välissä. Kotipihaan päästyäni alkoi tulla rakeita. joiden jälkeen sade muuttui vedeksi.
  • Avain oli jäänyt kotiin, mutta onneksi sain Armaani huomion herätettyä (soitettuani lukuisia kertoja ovikelloa, kolme kertaa puhelimella sekä koputettuani ikkunaan ja varaston oveen...) ja pääsin raesateesta kotiin. Armaani työskenteli yläkerrassa koneet huristen, joten hän ei kuullut yrityksiäni. Onneksi hän oli kotona eikä lomakodissa Hämeessä... 
  • Mielenkiintoinen päivä on taas ollut, niin kuin työpäivät yleensä ovat. Kaikkea mahtuu työpäivään niin, että illalla tuntuu kuin aamusta olisi pitempikin aika. Tänään olen taas kuunnellut esitelmiä, antanut uusia tehtäviä, sopinut asioista useamman oppilaan kanssa, saanut ja lähettänyt monta sähköpostia, ollut kahdessa opettajainkokouksessa, muuntanut kokeita etämuotoon...
  • Kokouksissa on ollut kiva kuunnella pomoja ja kollegoita. Olemme myös perustaneet virtuaalisia kahvihuoneita, joissa voi käydä rupattelemassa. Niitä varmaan voi jatkaa sitten, kun lähiopetus jatkuu mutta olemme jakautuneet eri paikkoihin. Väistötiloissa menee useampi vuosi. Mahdanko enää palatakaan pääpaikalle?
  • Lounas syntyi tänään helposti, kun söimme eillisestä jäänyttä pastakastiketta.
  • Huomasin eilen, että pihalla vuorenkilpi kukkii! Se on aina aikainen.
  • Aamupäivällä kuulin tutun äänen pihalta: fasaaniherra siellä tepasteli ja toitotteli. Sen ääni on kuulunut metsästä jo useampana päivänä. Niitä ei ole täällä ennen näkynyt, mutta kun aikanaan asuin Käpylässä, niin varsinkin sunnuntaiaamuisin heräsin fasaanien ääneen. Arvelen tämän yksilön astelleen puutarhapalstoilta ison tien tälle puolelle, kun liikennettä on ollut vähemmän. Mahtoivatko naaraat (näillä on usein useampia mukana) seurata perässä, vai jäivätkö vahingossa toiselle puolelle. Saa niitä nyt sitten etsiä.
  • Kohta saamme kuulla, mitä hallitus on päättänyt koulutyöstä kevään aikana. Jännittävää. Etäkoulu on ollut hyvä kokemus. Olen oppinut paljon uutta, ja työskentely kotona on ollut antoisaa. Oppilaat ovat olleet aktiivisesti mukana. Huolta ei ole heidän osaltaan ollut, mutta ymmärrän kyllä sen, jos joillakin muilla on toinen tilanne.
  • Radiossa soi RSO:n barokkimusiikki. Onpa rauhoittavaa.