• Viimeinkin hellepäiviä. Ei lämmin luita riko, muistutti aikanaan tätini. Tosi on, vahvistan minä. On ihanaa, kun kerrankin ei palele.
  • Olemme kakkoskodissamme. Järvi näkyy ikkunoista, vaikka siitä kohti ei uimaan pääsekään. Kaikkialla on vihreää, vehreää. Ruusut tuoksuvat. Ihastuttavia kesäpäiviä.
  • Eilen vieraanani olivat rakkaat ystävät, joiden kanssa olemme jakaneet elämän iloja ja suruja jo yli 40 vuotta. Oli ihanaa istuskella terassillamme, sen jälkeen nauttia luonnossa kävelystä ilman aikatauluja ja rupatella kaikesta, mitä mieleen tuli. Laittelin syötävääkin, ja kaikki onnistui suhteellisen hyvin. Eilinen, "oikea" juhannus, jää varmaan mieleen yhtenä tämän kesän kohokohdista. 
  • Vieraiden lähdettyä saunoimme vielä illan hämyssä. Kivaa.
  • Olen nauttinut varjoisasta terassistamme, joka on helteellä parhaimmillaan: mukavan lämmintä mutta ei paahteista.   Mukanani on Merete Mazzarellan kirja Varovainen matkailija, jonka myötä olen ollut hänen mukanaan risteilyllä ja Australiassa. Olenkohan tosi varovainen matkailija, kun nautin reissuista vain edustajani välityksellä? Hän kirjoittaa niin taitavasti, että koen olevani mukana tekemässä havaintoja asioista ja ihmisistä. 
  • Kun lähdimme kotoa ensin juhannuksen viettoon ja sieltä suoraan tänne, otin mukaani kassillisen kirjoja. Tiedän, etten oikeasti ehdi lukea kuin korkeintaan pari kirjaa, mutta en voi varmasti lähtiessä tietää, mikä kirja alkaa vetää eli mitä tekee mieli lukea. Siksi otan mukaan erilaisia vaihtoehtoja. Autolla kulkiessa ei tarvitse olla niin tarkkana matkatavaroiden painosta niin kuin ennen julkisilla matkustaessani. Jännästi tällä kertaa kävi niin, että jo kotona aloittamani Kari Kuulan Kotona kristinuskossa ei jaksanutkaan kiinnostaa vaan siirryin Mazzarellaan. Ehkä jatkan Kuulaa joskus myöhemmin. On myös tehnyt mieli lukea perinteinen dekkari kesäloman kunniaksi, mutta sille löytyi aikaa vasta juhannuksena. Aloitin erään vanhan Outi Pakkasen dekkarin, joka löytyi maalta kirjahyllystä ja jota en muistanut lukeneeni aiemmin, mutta se ei jaksanutkaan kiinnostaa.
  • Tänään lähdemme vaihteeksi kotiin. Parin pyykki- ja asioidenhoitopäivän jälkeen suuntaamme maalle Armaani vanhaan kotitaloon. Siellä on taas omanlaisensa tunnelmat ja aktiviteetit. 
  • Tämän loma-asunnon hieno puoli on se, että täällä on toimiva viilennysjärjestelmä. Se puhaltaa viileää ilmaa siten, että lämpötila on muutaman asteen alempi kuin ulkona. Tuntuu mukavalta ja auttaa nukkumaan öisin. Kotona ja maalla makuuhuone on yläkerrassa, johon lämpö suorastaan varastoituu, ja siellä nukkuminen on tuskallista. Jos selkäni olisi vetreämpi, kokeilisin telttaa, mutta nykytilassani tarvitsen kunnollisen patjan. 
  • On ihanaa olla lomalla ja elää omaa elämää ilman työhuolia ja -kiireitä. Ikätoveriystävät ovat jo eläkkeellä, mutta minun on jaksettava puurtaa vielä kolme vuotta. 
  • Voimaannuttavan kesän jälkeen jaksaa jaksaa jaksaa...