• Koin lukuelämyksen! Pitkästä aikaa kirja otti niin valtaansa, etten olisi malttanut laskea sitä käsistäni ennen kuin olin lukenut sen loppuun. Kirja oli Antti Röngän esikoisromaani Jalat ilmassa. Suosittelen lämpimästi kaikille. Koulukiusaamisesta ei saa vaieta.
  • Viime viikkoon mahtui kaikenlaista. Ensimmäinen elämys oli vierailu observatoriossa. Olipa mielenkiintoista! Siellä tajusi, miten pikkuisella hiukkasella me täällä Telluksella olemme asustelemassa ja miten käsittämättömän suuri on universumi ympärillämme. Ja sen, miten älykkäitä ovat olleet Kopernikus ja muut tähtitieteilijät, kun ovat osanneet vaatimattomin lähtötiedoin laskea ja päätellä maailmankaikkeuden olemusta ja käsittämättömiä mittasuhteita.
  • Pääsin keskiviikkona kuuntelemaan kiinnostavaa keskustelua, jossa ruotsalainen karismaatikkopariskunta kertoi tiestään katolisen kirkon jäseniksi. Valitettavasti aika loppui ennen kuin he pääsivät varsinaisesti niihin pohdintoihin, jotka lopulta johtivat irrottautumaan protestanttisista juuristaan. Odotan kovasti, jos ensi viikon kristillisissä lehdissä olisi heidän haastettelujaan ja syvällisempää tietoa asiasta. Tai mielelläni lukisin heidän kirjoittamansa kirjan, joka on julkaistu vain ruotsiksi ja englanniksi. Kumma, ettei heillä ollut sitä myytävänä vaan ainoastaan yksi näytekappale englanniksi. Miksi katolinen kirkko?
  • Samaan viikkoon mahtui myös erään ystäväpiirin tapaaminen pitkästä aikaa. Oli hauska vaihtaa kuulumisia. Saimme myös ihania perheuutisia.
  • Perjantai-illansuu meni EDUCA-messuilla. Täällä kertaa olin perjantaina, mutta työpäivän jälkeen ennätin paikalle vasta sitten, kun kaikki kiinnostavimmat luennot oli jo pidetty. Haahuilin ympäriinsä, mutta yllättäen onnistuinkin saamaan paljonkin käyttökelpoista materiaalia tulevia työjuttuja varten. Kuulin myös tosi kiinnostavan luennon loppuosan.
  • Eilen olin veljenpojan synttäreillä. Hauska tavata vuosittain aina samat kutsuvieraat. Synttärisankari on mahtava tyyppi. Nyt oli heillä myös uusi perheenjäsen, koiravauva.
  • Viime yönä oli toisen veljen perhe yökylässä. Mukavaa heidänkin kanssaan.
  • Nukuin hyvin, mutta näin rasittavaa unta, jossa asiat eivät selvinneet. Mitähän sekin kertoo siitä, millaisia asioita aivoni järjestelivät unen myötä? Herääminen on ihanaa, koska se tarkoittaa, että on saanut nukutuksi.
  • Tänään ja eilen on syöty liikaa herkkuja. Kiitollinen pitää olla siitä, että ruokaa on riittämiin ja voi itse valita, mitä haluaa syödä. Ei pitäisi kuitenkaan sortua liiallisuuksiin vaan opetella itsehillintää.
  • Valoa on päivittäin paljon enemmän kuin kuukausi sitten. Päivänvalo voimaannuttaa.