• Aloitin tänään kortisonitablettikuurin Se on ihmelääke astman hoidossa. Jo nyt ovat pef-arvot paranemaan päin! Tänä aamuna ne olivat huonoimmillaan.
  • Ääni on käheä jo inhaloitavasta kortisonista, sillä otan sitä tuplamäärän. Kuuluukohan huomenna mitään, kun tabletit alkavat enemmän vaikuttaa? Hyvä kun on huominen vielä sairaslomaa.
  • Äiti soitti "kokeillakseen, toimiko puhelin". Jouduin kertomaan, ettemme ehkä pääsekään sinne viikonloppuna. Pelkään vieväni viruksia, eikä pitkä matka ole muutenkaan toipilaalle hyväksi. Äiti aina ymmärtää sen, ettei sairaana kannata lähteä reissuun. Harmi että seuraava mahdollisuus on viikkojen päässä.
  • Sain tänään yhdet kokeet korjattua. Enää kaksi pinoa painaa mieltä ja täyttää työpöytää.
  • Elämääni on tullut uusi järjestys sairauden takia: herään aamuyöstä yskimään. Se ei lopu ennen kuin juon mukillisen teetä ja syön voileivän. Samalla lueskelen jotakin. Sitten menen takaisin nukkumaan ja saan nukkua levollisesti yön loppuun. Hauskaa rikkoa rutiineja, kun ei tarvitse ajatella, että pitäisi aikaisin nousta töihin lähtemään.
  • Ihanat kollegat lupasivat hoitaa akuuteimman projektin puolestani, ellen kykene töihin tällä viikolla. Sen sijaan toiseen hommaan tuli patistelua pomolta, vaikka hän tietää, että olen sairaana. En jaksa kokouksia ruveta sairasvuoteelta käsin pitämäään. Kiitollinen olen kollegalle, jota asia myös koski ja joka lähetti vastauksen ja ilmoitti, ettemme voi sattuneista syistä pysyä aikataulussa. 
  • Katselin piispa Irja Askolan läksiäismessun nettistriimauksena. Kiva että saattoi osallistua kotoa käsin! Riemukas tunnelma välittyi ruudun kauttakin, ja piispa vaikutti iloiselta päästessään viettämään eläkepäiviä.
  • Illalla tuli telkkarista komea esitys, jossa lennettiin Suomen yllä ja taustalla soi Helsingin kaupunginorkesteri, joka soitti Uljas Pulkkiksen sävellystä. Alun säveltäjähaastattelu meni ohi, mutta lähes koko sävellyksen kuulin. Hauskinta oli bongata tuttuja paikkoja ja nauttia kauniista maisemista. Tämä oli kai erikoisleikkaus sarjasta, joka tuli aiemmin tänä vuonna monessa osassa. Olin tämän illan esityksessä mukana Porvoosta saakka.