• Nyt alkoi hiihtoloma! Ihan mahtavaa saada pieni tauko työntekoon. Viime viikot ovat nimittäin olleet tosi kiireisiä. 
  • Sataa vettä. Ei siis tietoakaan hiihtokeleistä, kun ei ole luntakaan. Jospa saisin itseni kävelemään kuntosalille, jossa ei sadesää haittaa. Äänikirja korville ja polkemaan kuntopyörää. 
  • Tekemistä on kotonakin yllin kyllin, kun viime viikot ovat menneet kaikenlaisissa työhommissa. Tänään sain korjattua yläkoululaisten kokeet, ja eilen sain loppuun kuutosten hissankokeen arvioinnin. Nyt voin lomailla levollisin mielin. Yhdet kokeet ovat korjaamatta, mutta koska kaikki eivät ole sitä poikkaolojen vuoksi tehneet, siirrän korjaamistakin loman yli. 
  • Luokkani oppilaat tekivät erittäin fiksun kirjelmän eräästä ongelma-asiasta, ja saivat heti vastauksen ja lupauksen siitä, että tilannetta parannetaan. Oiva oppitunti siitä, miten asiallisuus kannattaa ja muutokset ovat mahdollisia, kunhan osaa oikealla tavalla tuoda epäkohdat esille.
  • Juurihoidettu viisaudenhampaani tuli puruaraksi, kun koputtelin sitä alkuviikosta. Olin jo vaipua epätoivoon, sillä se poistetaan, jos ei se parane. Tänään minun piti soittaa hammaslääkärille, joka varaisi ajan poistoon, mutta yhtäkkiä arkuus alkoikin vähentyä, ja nyt kipua ei oikeastaan enää ole. Onko tämä hampaani nykyinen ominaisuus (kipuilee kun ärsytetään) vai vastaus rukoukseeni, ettei hammasta tarvitsisi poistaa? Aika näyttää, kuinka tässä käy.
  • Kahden viikon lehdet ovat taas lukematta, siis lukuun ottamatta Hesaria. Lomalla ehtinen niitäkin tutkailla samoin kuin lukemattomien kirjojen pinoissa huojuvia teoksia.   
  • Tänään oli tavallista pitempi työpäivä, sillä olimme koko päivän retkellä. Olinkin tosi iloinen, kun kotiin tultuani huomasin, että Armaani oli laittanut ruokaa. Avasimme myös pienen pullon punaviiniä loman alun kunniaksi.
  • Viime päivinä on herkutteltu sekä karkeilla (älkää kertoko hammaslääkärille) että leivonnaisilla, sillä tein mm. persikkarahkatorttua tiistaiksi, kun oli vierailta. Tänään näkyi ostetun myös laskiaispullia.
  • Sunnuntaina on laskiainen, ja keskiviikkona alkaa paastonaika. Aion taas yrittää pysytellä irti karkeista ja suklaasta, vaikka se vaikeaa onkin. Tänäänkin Armaani oli ostanut taas pussillisen suklaata, ja vieraatkin toivat suklaarasian. Niistä on enää vain rippeet jäljellä. Armaani on vielä addiktoituneempi kuin minä, mutta koska hän ei vietä paastonaikaa, minun täytyy terästäytyä pysyäkseni lujana, kun ympärillä on houkutuksia kaiken aikaa.  
  • Heräsin aamulla taas neljältä niin kuin monena aamuna tällä viikolla. Mitähän varten rytmini on nyrjähtänyt niin aikaiseksi? Aiemmin heräsin vasta viideltä, mikä sekään ei ole mikään toiveaika. Toivon, että loman aikana stressi häipyy ja unta riittää pidempään, Nyt olen iltaisin hyvin väsynyt ja nukahtelen.  
  • Loman alkaessa tulee mieleen Nalle Puhin viisaus: "Hetki ennen hunajaa on paras."