• Sää on muutttumassa taas kylmäksi. Ihanaa, että kesäistä lämpöä riitti edes muutamaksi päiväksi. Seuraavaa lämpöaaltoa saadaan ilmeisesti odotella pitempään, ja juhannussää tulee olemaan "perinteinen". Onneksi emme ole menossa telttailemaan! 
 • Armaani sai minut aloittamaan työhuoneensiivousurakan, jota olen aikonut jo kuukausia. Hänen avullaan sain katonrajasta mapit ja laatikot syynättäviksi. Haikein mielin luovun viimein mm. opiskeluaikaisista muistiinpanoistani, seminaaritöideni kyselylomakkeista ja matkoilta tuoduista kartoista ja esitteistä... ;-) Monet ovat heittäneet moiset pois jo vuosikymmeniä sitten. Marie Kondo pökertyisi jo työhuoneeni ovella. Jospa saisin nyt tämän souvin valmiiksi ennen kuin lähden seuraaville reissuille.
 • Vanhojen mappien ja laatikoiden availu sai aikaan useita nostalgiapuuskia. Miten paljon olenkaan unohtanut oppimastani. Naisvoimistelun komentosanat, jotka aikanaan opetettiin mutta joita en onneksi ole tarvinnut,  saivat minut muistoissani hetkiseksi kansakouluaikaisille voimistelutunneille. "Neliriviin järjesty: yks kaks, yks kaks... kaikki seis, yks kaks!" kehärummun säestyksellä - meillä siniset voimistelupuvut yllä...
 • Valtavasti viisautta oli tullut muistiin kirjoitettua erinäisillä luennoilla. Liekö muuttunut sivistykseksi päässäni, mutta enää en osaisi puoliakaan niistä teorioista, jotka olen aikanaan tenttinyt. Armaani on sitä mieltä, etten myöskään enää koskaan tule muistiinpanojani lukemaan, joten paperinkeräykseen ne nyt sitten lähetän.  
 • Olimme äsken kaksivuotissynttäreillä. Hauskaa! Sankaritar oli saanut valtavan määrän toinen toistaan ihastuttavampia lahjoja. Hän kikatteli innoissaan ja leikki minkä kerkesi. Suku ihasteli ympärillä.  
 • Saimme eilisiltana istutettua kesäkukat pihaan. Ostin yhden liian vähän, joten huomenna on pyöräiltävä hakemaan täydennys. Istutin muutaman kesäkurpitsan taimen perunamaan viereen, ja niitäkin on ostettava samalla yksi lisää, kun jäi tilaa.
 • Ruohosipulit ennättivät kukkimaan. Jos ymmärsin oikein, ne on leikattava alas, koska kukkavarret olisi pitänyt poistaa. En ole ehtinyt puutarhassa juuri käydäkään koko keväänä. Onneksi Armaani on hoidellut kukkapenkkejä ja nurmikkoa ja tehnyt pikkuisen perunamaan uusia perunoita saadaksemme.
 • Iirikset hehkuvat sinisinä kukkapenkissä. Sireenit ovat myös parhaimmillaan. Näin eilen kauniin vanhan puutalon, jonka ympärillä oli valtvasti sireenipensaita. Se näytti niin suomalaiselta ja niin kesäiseltä!
 • Pionit ovat myös nupulla. Käykhän taas niin, että olemme juuri ne päivät poissa kotoa, kun kukat aukeavat ja hehkuvat väriloistossaan. Joka kesä sama juttu.
 • Rhodo on tosi upeasti auki juuri nyt. Kuunliljat nousivat myös maasta huippuvauhtia, kun tuli lämmintä. Viikko sitten oli vain alut näkyvissä, ja nyt ne ovat jo isoja.
 • Kirsikkapuuhun tulee valtavasti marjoja. Harmi, että ne ovat kitkeriä.
 • Äiti soitteli tunti pari sitten ja murehti yksinäisyyttään. Hän halusi muuttaa pois - lapsuudenkotiin. Kehotin menemään keittiöön katsomaan, joko olisi iltapala. Kun soitin reilua tuntia myöhemmin, puhelimeen vastasi aivan eri kuuloinen äiti. Hän kertoi, että olivat keskustelleet hänen taannoisesta työpaikastaan ja hänen vastuullisesta tehtävästään siellä. Olin mielessäni kiitollinen hoitajille, jotka olivat osanneet johdattaa keskustelun oikeaan suuntaan!  
 • "Ei meitä säät voi säikyttää!" Ihanaa, että on kesä ja loma ja kohta mittumaari!