• Ulkona satoi tänään kaatamalla. Sisällä lämpimässä on mukava olla. Huomasin säätiedotuksesta sateen aikataulun ja lähdin pyöräilemään kotia kohti pian viimeisen oppituntini jälkeen jatkaakseni työpäivää etänä. Hyvin onnistui. Sade alkoi viisi minuuttia kotiin tuloni jälkeen, ja välillä se muuttui kaatosateeksi.
  • Alkuillasta tuli pieni poutatuokio, ja kävin silloin kävelemässä ulkona. Huomasin, että lähistöllä virtaava puronen oli laajentunut leveäksi ja vettä virtasi hurjaa vauhtia. Muutama siltarumpu oli jo täyttynyt kokonaan ja vesi pulppusi pinnan alle. En ole ennen nähnyt sellaista ilmiötä tuossa kohti. Kävelytie jäänee illan ja yön aikana veden alle, sillä nyt taas sataa aika lailla.
  • Sateita on saatu, mutta paremmin ne olisivat hyödyttäneet alkukesästä. Nyt tarvittaisiin puintipoutia. Ehkäpä kuitenkin saadaan lisää pohjavettä, mikä sekin on tärkeää.
  • Toinen kokonainen työviikko on menossa. Olen tavannut jo viisi opetusryhmää. Kymmenen muuta on vielä edessä. Mukavia oppilaita! 
  • On kiva pyöräillä töihin. Olen kokeillut useita eri paluureittejä, sillä ratikkatyömaa on katkaissut tavallisimman "luontoreittini". Ei ole löytynyt vielä sellaista, joka olisi parempi kuin aamuinen katuja pitkin kulkeva, nopein reitti.
  • Autoilijat ovat pääsääntöisesti kohteliaita pyöräilijää kohtaan. Erityinen kiitos bussinkuljettajille, jotka usein päästävät pyöräilijän kulkemaan tien yli. Sen sijaan työkoneet blokkaavat usein pyörätien ja pakottavat ajamaan jalkakäytävälle. 
  • Yllättävän helposti sain unirytmin vaihtumaan kesän jälkeen pari tuntia aikaisemmaksi. Tosin herään useimpina öinä neljän paikkeilla enkä aina saa sen jälkeen enää unta. 
  • Olimme kahtena viime viikonloppuna lomakodissamme. Se oli mukavaa. Kävin sielläkin pyöräilemässä ja kävelin metsässä. Järisyttävin kokemus oli se, kun jouduin kaatosateeseen sähköpyörän kanssa mutaisella metsäpolulla kaukana kaikesta. En ole ikinä kastunut niin läpikotaisin! Se tuntui jotenkin hurjalta ja samalla hauskalta. Löysin lopulta kadulle, ja jonkin aikaa siksakkia ajeltuani löytyi myös reitti tutummille seuduille, jolloin tiesin, että muutamien kilometrien ajon jälkeen pääsen kotiin. Ja kuinka ollakaan, kotipuoleen päästyäni paistoikin jo aurinko...
  • Sää tuntuu syksyiseltä, kun sataa ja tuuli on myrskyisää, mutta onneksi lämpötilat ovat vielä kesäisiä.
  • Viime viikolla tein mustaherukkamehua, karviaispiirakkaa ja kesäkurpitsapiirakkaa. Osa mustaherukoista ei vielä ole ihan kypsiä. Ensi viikonloppuna pääsen miettimään, miten hyödyntäisin loput karviaiset, kesäkurpitsat ja mustat viinimarjat. Omenoita ei tänä vuonna paljon tule, ja pensasmustikat olemme syöneet sitä mukaa kuin ne ovat kypsyneet. Minusta on ihanaa, kun omasta pihasta saa satoa, vaikka pientäkin.
  • Enää kaksi työpäivää, ja sitten on taas viikonloppu!