• Koronan aiheuttama astmatulehdus alkaa viimein hellittää. Sain lääkäriltä kortisonitablettikuurin, ja sen sekä nelinkertaisen astmalääkityksen avulla alkaa tilanne näyttää toiveikkaammalta. 
  • Varjopuolena, mutta kestettävänä sellaisena, on vatsalaukun ärsytys, jonka kortisoni aina aiheuttaa. Kivut ovat kuitenkin siedettäviä suojalääkityksen ansiosta.
  • Pikkuhiljaa alkaa tuntua myös siltä, että jaksan käydä pikku kävelyillä. Olisi välttämätöntä päästä liikkeelle, sillä pari viikoa kotosalla on alkanut tuntua vyötärönympäryksessä. Lääkäri kuitenkin kehotti välttämään pyöräilyä ja muuta liikuntaa vielä viikon verran.
  • Pääsimme onneksi osallistumaan hääjuhlaan lauantaina. Oli mukavaa, niin kuin häissä aina. Siellä oli muutama ennestään tuttu ihminen, ja uusiakin tuttavuuksia syntyi. Juhla eteni niin verkkaisesti, että hääkakku ja -valssi olivat vuorossa vasta hiukan ennen puoltayötä. Niinpä olikin mukava niiden jälkeen hurauttaa taksilla kotiin halki öisen kaupungin.  
  • Luin juuri Eero Huovisen kirjan Saarna? Sepä oli kiinnostava, vaikka en saarnatehtävissä olekaan! Monipuolinen, viisas, asiantunteva, mukaansa tempaava. Ilmeisesti kirjoitettu ikään kuin testamentiksi nuoremmille saarnataitoa vasta opiskeleville. Siinä sivussa tuli paljon sivistystä ja teologian kertausta näin maallikkolukijallekin. Jos nyt en ihan yhdeltä istumalta saanut luettua, niin melkein.
  • On onni, että sairastamisemme osui viileähköön ajanjaksoon. Öisin ei ollut tukalaa ja päivisin jaksoi lueskella. Nyt on taas luvassa lämpimämpää, mikä tuntuu mukavalta, kun ulkoilukin taas alkanee onnistua. 
  • Kirsikat ovat jo ihan punaisia, vaikkakaan eivät vielä kypsiä. Harmilliseti ne jo houkuttavat mustarastaita ja muita lintuja. Huomasin myös, kuka napsi pihan metsämansikat ennen kuin ennätimme käydä itse poimimassa: harakka! Sille ahnehtijalle näkyivät kelpaavan myös puoliraa'at marjat. Sain itse maistiaiseksi vain kadun puolelta pari mansikkaa, jotka olivat jääneet harakalta huomaamatta.
  • Kälyni täyttää tänään 50 vuotta. Hämmästyttävää. Muistan, kun hän syntyi, ja kävimme häntä katsomassa :-) Veljeni ja kälyni asuvat nyt samaisessa talossa lapsineen. 
  • Kaksi viikkoa sydänkesästä meni nyt siis sairastellessa kotona. Niinpä olen entistä innostuneempi ideasta lähteä loman viimeiseksi viikoksi Lappiin. Töitä pitää silloin jo hiukan aloitella, mutta voinen tehdä sen etänä. Se olisi pieni kompensaatio tästä kaksi- tai kolmiviikkoisesta (toivottavasti ei pitemmästä ajasta!), joka meni tavallaan hukkaan. Lapissa olisi mahdollista retkeillä ja kohottaa kuntoa, jos astmatilanne sen sallii. Kunhan ei sitä ennen tulisi muita jälkitauteja.
  • Mahtaako mustikkametsä olla kielletty urheiluharrastus? Tekisi mieli käydä kurkkaamassa, onko mustikoita ja ovatko ne jo kypsiä. 
  • Tänään paistaa aurinko. Sateita on tullut vähän päinvastaisista ennusteista huolimatta. Joinakin öinä on onneksi sen verran satanut, että luonto kiittää.  
  • Kesäkurpitsoista ensimmäiset ovat kohta syöntikunnossa. Mustaherukatkin jo tummenevat ja karviaiset kasvavat kokoa. Omenoita tulee sittenkin jonkin verran. Kesä kiitää nopeasti kohti sadonkorjuuaikaa...