• Viikonloppu on taas alkamassa, vaikka edellinen oli ihan vasta. Kovin nopeasti vierii aika tätä nykyä. Ihanaa kuitenkin, että on edessä vapaa-aikaa.
  • Olimme viime viikonloppuna maalla Armaani kotikonnuilla hänen sukunsa seurassa. Oli hauska tavata tosi pitkästä aikaa. Kävin kaksi kertaa metsässä sieniä etsimässä. Löysin vain suppilovahveroita, mutta ilahduin niistäkin. Muut löysivät myös kantarelleja ja rouskuja.
  • Annoin puolet sienistä naapurille, joka pitää talostamme huolta, kun olemme poissa. Loput kuivasin, ja niistä kertyi pieni purkillinen.
  • Töissä on ollut mukavaa. Viikon aikana on ollut joitakin kuormitustekijöitäkin, mutta pääsääntöisesti on ollut kivaa. Toivottavasti tämä tunne säilyy sittenkin, kun kiire lisääntyy.
  • Eilen oli yhden kollegan eläkkeellesiirtymisjuhlat. Kävi ilmi, että hän aloitti samana vuonna kuin minäkin mutta muutamaa kuukautta myöhemmin. Hänelle tuli täyteen 36 vuotta samassa työpaikassa, joten kyllä minullakin taitaa pian olla 35 vuotta täynnä. Hän on välillä ollut äitiyslomilla ja minä vuorotteluvapailla, joten ihan yhtäjaksoista ei opetustyö ole ollut. (Eilisessä lehdessä joku ehdotti, että opettajat vaihtaisivat koulua kolmen vuoden välein, jotta kaikkiin kaupunginosiin saataisiin kokeneitakin opettajia. Ei tainnut ehdottaja oikeasti tuntea koulumaailmaa. On hienoa, kun voi seurata saman oppilaan vaiheita mahdollisesti läpi ala- ja yläkoulun.)
  • Alkuviikosta ennätin iltaisin kävelyille. Kuuntelen useimmiten samalla äänikirjoja, tällä hetkellä toisessa lukupiirissä pian käsiteltävää Hanna Brotheruksen Ainoa kotini -kirjaa. En ole siitä kovin innostunut, mutta kävellessä se etenee kuitenkin sujuvasti. 
  • Eilen tapasin kahta ystävää tosi pitkästä aikaa. Oli ihanaa istua rupattelemassa niitä näitä. He ovat jo eläkeläisiä, jotka innolla hoitavat lapsenlapsiaan. Tuntuu uskomattomalta, että omat ikätoverit oikeasti ovat eläkkeelllä jo toista vuotta!
  • Unohdin tiistai-iltana virtuaaliseurat, joihin olin aikonut osallistua, mutta onneksi ne olivat taltioituna netissä ja pääsin mukaan keskiviikkona. Netistä on näinä aikoina paljon iloa. Kuinka tulimmekaan toimeen ennen sitä?