• Työtä täynnä ollut viikko töissä. Pitkät päivät ja kotona aineiden lukemista joka ilta. Tänään sain ne  palautettua. Yksi huoli pois.
  • Lomalle jäi vain yksi sanelupino ja yhdet kokeet. Yritän motivoida itseni korjaamaan ne lauantaina. Nyt en jaksa. Viikko oli liian täynnä kiusaamistapausten ym. työongelmien selvittelyä. Hyvin menivät, mutta minä tunnen olevani ihan  puhki. Voisi sanoa, että olen kasvattanut oikein olan takaa opetuksen jäädessä vähemmälle huomiolle.
  • Olen todella kiitollinen siitä, että tuli tämä pieni lomanen tähän väliin. Ensimmäistä kertaa tunnen myös, että kellon kääntäminen jotenkin rasittaa sydäntä, kun nukkumaanmeno- ja heräämisrytmi vaihtuivat. Illalla ei saa unta ja aamulla ei jaksaisi herätä. Outoja kipuja. Kai ne loman aikana tasoittuvat.
  • Keskiviikkona oli alimpien luokkien luterilaisten oppilaiden pääsiäishartaus kirkossa. Se oli kerrankin todella hyvä. Puhe esitettiin draaman muodossa, asia oli hyvin esillä ja lopussa oli rukous ja siunaus. Rukouksia olen kaivannut, sillä usein niitä ei ole ollut. Toivottavasti ensi viikolla isompien alakoululaisten tilaisuus on yhtä hyvä ja rauhallinen.
  • Olin äsken oman seurakunnan kiirastorstain messussa. Sekin oli hyvä. Vähän vaikea oli keskittyä asiaan, kun kiireellä töiden jälkeen sinne riensin ja työasiat pyörivät mielessä sielläkin. Jospa huomisaamun jumalanpalveluksessa jo olisi etäisyyttä työhön enemmän. Häiritsi myös se, kun kaksi pikkutyttöä kikatti leikkipaikalla sen ajan, kun pappi luki kärsimyspsalmia. Huomaan ärtyväni usein siitä, että lapsen annetaan häiritä kymmeniä tai satoja ihmisiä, jotka ovat tulleet hartaustilaisuuteen tai konserttiin kuuntelemaan jotakin ihan muuta. 
  • On ollut kauniita talvipäiviä usempia peräkkäin. Kaunista. 
  • Kuulin viime torstaina ensimmäisen kerran mustarastaan kevätlaulun, ja tänään uudelleen. Kireät yöpakkaset ja päivän plussakelit taitavat vielä vähän sitä hämmentää. Talitintitkin jo innostuivat tittyyhyn pari viikkoa sitten, mutta nyt ne ovat vaienneet odottelemaan lämpimämpiä säitä. Kolmas lintuhavainto ovat käpytikat, jotka naputtivat kilpaa eräänä aamuna puunrungoilla. Välimatkaa oli muutama sata metriä. Kai ne reviiriä perustivat ja puolustivat.
  • Radiossa soi Matteus-passio. Ehkä se saa pikkuhiljaa tunnelmani hartaammaksi. Pitkäperjantaikristillisyyteeni sopii, että pääsen kirkkoon kiirastorstaina ja pitkäperjantaina mutta en pääsiäisenä.  
  • Armaani jatkaa siivousta. Hän on tehnyt oikean suursiivouksen tänään. Eläkepäivä hyötykäytössä.
  • Ihanaa, kun arki sujuu mukavasti ilman suuria murheita. Arjen vastapainoksi voi nauttia pyhäpäivistä, jotka erottuvat muista päivistä kuin valo pimeässä.
  • Huomasin kirkosta lähtiessäni, että kuu on jo melkein täysi. Pääsiäinenhän on ensimmäisen täydenkuun aikaan kevätpäiväntasauksen jälkeen. Tänä vuonna aika aikaisin.