Aina ei ole oikein kiitollinen olo, vaan pelottaa, vaikka pohjimmiltaan ajattelenkin, että meitä pidetään huolta.

Kiitollisuuden aiheita löytyy, kun etsii, mutta kiitollinen mieli ei välttämättä oikein pysy päällä. Tunne ehkä on se, että kiitos kun tilanne ei ole vielä vaikeampi.

Mitä tänään mielessä?

 • Äiti on jollakin tavalla pärjäillyt, vaikka itkeskeleekin iltaisin yksinäisyyttään. Miksi omaiset ovat kaukana? MIksi ei ole ketään, joka kuuntelisi? Sydäntä kääntää. Siltikään en ihan joka viikonloppu pysty matkustamaan sinne. Selkä ei ole parantunut kesäisen siellä olon jälkeen eikä se kestä niin pitkiä junassaistumisia vaan on joka reissun jälkeen viikon erityisen hankala. Olen kiitollinen, että pystyn kuitenkin kävelemään ja nyttemmin jopa vähän pyöräilemään. 
 • Viikonloppu alkamassa. Raskas työviikko on takana ja pari päivää vapaata edessä. Vain yhdet kokeet korjattavana, kun toiset unohtuivat koululle. :-)
 • Käly pääsee viimein tutkimuksiin keskussairaalaan sairastettuaan vakavasti maaliskuusta alkaen. Kurja sanoa, mutta kyllä isossa kaupungissa on helpompaa, kun pääsee pätevälle lääkärille saman tien kun sairastuu, ainakin jos on näin hyvässsä työterveyshuollossa kuin me. Siellä meni puoli vuotta ennen kuin sai lähetteen erikoislääkärille ja sitten kuukausi jonossa sinne. Huolestuttava tilanne, mutta toivomme parasta! Kivut ovat kovat eikä nukkumisesta ole tullut pitkään aikaan mitään. Tutkimuskin on vaarallinen, joten saa muistaa iltarukouksessa!
 • Tämän päivän työmatkapyöräily onnistui mainiosti, joskin olin likomärkä palattuani, kun oli myrskyisä sade illalla. Lämmintä kuitenkin oli ja kotona kuivat vaatteet odottamassa, joten oikeastaan sadepyöräily oli eräänlainen nautinto pitkästä aikaa.
 • Iltapäivän koulutuksessa oli tarjolla herkkuja kahvin kanssa: kasvisvoileipäkakkua ja suklaavaahtoa. Namnam. Ryhmätyö kivojen kollegoiden kanssa oli myös hauskaa.
 • Pidin huonohkon maantiedon tunnin (oppilaat levottomia, sisäilma kelvottoman tunkkaista), jonka aikana piti suuttua useaan otteeseen. Tunnin lopussa eräs oppilas huikkasi lähtiessään: "Maantieto on kivaa!" Hyvä kun en pillahtanut itkuun niin armollisesta suhtautumisesta.
 • Pääministeri piti hyvän puheen tällä viikolla. Kritiikkiäkin on kuulunut, mutta minusta oli kunnioitettavaa yrittää selittää tilannetta meille kansalaisille. Jospa vielä saadaan yhteisymmärrys järkevämmistä säästötoimista kuin mitä hallitus ehdotti.
 • Myrskytuuli puhaltaa pihalla rajusti ja puuskaisesti. Oikein mukava olla sisällä valoisassa, lämpimässä kodissa. (Ja pahalta tuntuu ajatella kadoksissa olevia henkilöitä, joista ei tiedetä, ovatko he turvassa. Sietämättömän kauheaa omaisille.)
 • Vuodenaikaan nähden lämmintä. Hyvältä tuntuu, mutta onko tämä merkki nopeasti etenevästä ilmastonmuutoksesta?
 • Huomenna tapaamme Armaani sukua. Kivaa.
 • Ystävien kanssa en ole ehtinyt juurikaan olla yhteyksissä koko syksynä, mutta tällä viikolla tapasin kaksi. Tuntui tosi hyvältä. Ystävyys on elämän parhaita asioita.